Ga naar de inhoud
Gehaktballetjes uit de oven

Gehaktballetjes uit de oven

Zelfgemaakte gehaktballetjes in tomatensaus met een italiaanse twist van mozzarella en basilicum uit de oven, lekker bij de pasta of wat brood.

30 M + 25 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.

Ingrediënten

Voor personen

  • 300 gr gehakt
  • 1 ei
  • 3 eetlepels paneermeel
  • snuf peper en zout
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • 400 gr tomatenblokjes uit pak of blik
  • 125 gr cherrytomaatjes
  • 1 bol mozzarella
  • verse basilicum
  • olie of boter om te bakken

Benodigdheden

  • Ovenschaal

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Doe het gehakt in een kom. Voeg het ei, paneermeel, peper, zout en wat fijngehakte basilicum toe en kneed tot een stevige massa. Voeg eventueel wat extra paneermeel toe.


    gehaktballetjes oven 01 gehaktballetjes oven 01 gehaktballetjes oven 01
  2. Verhit wat olie of boter in de pan en bak de gehaktballetjes rondom mooi bruin (ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn van binnen). Verdeel de tomatenblokjes over een ovenschaal en bestrooi met de Italiaanse kruiden en een snuf peper en zout en meng door elkaar. Leg de gehaktballetjes in de saus.


    gehaktballetjes oven 01 gehaktballetjes oven 01 gehaktballetjes oven 01
  3. Snijd de tomaatjes en mozzarella klein en verdeel tussen de gehaktballetjes. Zet de ovenschaal ca 25 minuten in de oven. Zet eventueel de laatste paar min de grill aan voor een mooi bruin korstje. Leg er voor het serveren wat verse basilicum op. Lekker met wat brood of pasta.