Gehaktballetjes uit de oven

Gehaktballetjes in tomatensaus met mozzarella en basilicum uit de oven, lekker bij de pasta of wat brood

Ingredienten
250 gr gehakt
1 ei
3 eetlepels paneermeel
peper en zout
400 gr tomatenblokjes uit pak of blik
125 gr cherrytomaatjes
Stuk op 10 mini mozzarella balletjes of 1 grote bol
Verse basiliucm
Olie of boter om te bakken
 
Materialen
Ovenschaal
 
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Doe het gehakt in een kom. Voeg het ei, paneermeel, peper, zout en wat fijngehakte basilicum toe en kneed tot een stevige massa. Voeg eventueel wat extra paneermeel toe.
 
gehaktballetjes oven 01
gehaktballetjes oven 01
gehaktballetjes oven 01
Verhit wat olie of boter in de pan en bak de gehaktballetjes rondom mooi bruin (ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn van binnen). Verdeel de tomatenblokjes over een ovenschaal en bestrooi met een snuf peper en zout. Leg de gehaktballetjes in de saus.
 
gehaktballetjes oven 01
gehaktballetjes oven 01
gehaktballetjes oven 01
Snijd de tomaatjes en mozzarella klein en verdeel tussen de gehaktballetjes. Zet de ovenschaal ca 25 minuten in de oven. Zet eventueel de laatste paar min de grill aan voor een mooi bruin korstje. Leg er voor het serveren wat verse basilicum op. Lekker met wat brood of pasta.
 
410 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x lekkere pasta ovenschotels

Broccolischotel met brie
Pastaschelpen met spinazie
Lasagne met paprika

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.