
Gehaktballetjes uit de oven
Zelfgemaakte gehaktballetjes in tomatensaus met een italiaanse twist van mozzarella en basilicum uit de oven, lekker bij de pasta of wat brood.
30 M + 25 M oventijd
Ingrediƫnten
Voor personen
-
300 gr gehakt
-
1 ei
-
3 eetlepels paneermeel
-
snuf peper en zout
-
1 theelepel Italiaanse kruiden
-
400 gr tomatenblokjes uit pak of blik
-
125 gr cherrytomaatjes
-
1 bol mozzarella
-
verse basilicum
-
olie of boter om te bakken
Benodigdheden
-
Ovenschaal
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven op 200 graden. Doe het gehakt in een kom. Voeg het ei, paneermeel, peper, zout en wat fijngehakte basilicum toe en kneed tot een stevige massa. Voeg eventueel wat extra paneermeel toe.
-
Verhit wat olie of boter in de pan en bak de gehaktballetjes rondom mooi bruin (ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn van binnen). Verdeel de tomatenblokjes over een ovenschaal en bestrooi met de Italiaanse kruiden en een snuf peper en zout en meng door elkaar. Leg de gehaktballetjes in de saus.
-
Snijd de tomaatjes en mozzarella klein en verdeel tussen de gehaktballetjes. Zet de ovenschaal ca 25 minuten in de oven. Zet eventueel de laatste paar min de grill aan voor een mooi bruin korstje. Leg er voor het serveren wat verse basilicum op. Lekker met wat brood of pasta.
Heeft het gesmaakt?
576 stemmen
Ook lekker