HOOFDGERECHT - 30 MIN + 25 OVENTIJD - 2 TOT 3 PERSONEN *
Gehaktballetjes in tomatensaus met mozzarella en basilicum uit de oven, lekker bij de pasta of wat brood
Ingredienten
250 gr gehakt
1 ei
3 eetlepels paneermeel
peper en zout
400 gr tomatenblokjes uit pak of blik
125 gr cherrytomaatjes
Stuk op 10 mini mozzarella balletjes of 1 grote bol
Verse basiliucm
Olie of boter om te bakken
Materialen
Ovenschaal
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Doe het gehakt in een kom. Voeg het ei, paneermeel, peper, zout en wat fijngehakte basilicum toe en kneed tot een stevige massa. Voeg eventueel wat extra paneermeel toe.
Verhit wat olie of boter in de pan en bak de gehaktballetjes rondom mooi bruin (ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn van binnen). Verdeel de tomatenblokjes over een ovenschaal en bestrooi met een snuf peper en zout. Leg de gehaktballetjes in de saus.
Snijd de tomaatjes en mozzarella klein en verdeel tussen de gehaktballetjes. Zet de ovenschaal ca 25 minuten in de oven. Zet eventueel de laatste paar min de grill aan voor een mooi bruin korstje. Leg er voor het serveren wat verse basilicum op. Lekker met wat brood of pasta.