Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Asperges met ham en mozzarella

Lekker en simpel voorgerechtje voor een Italiaanse maaltijd zoals een pasta

Ingrediënten
  • 200 gr groene asperge tips (AH)
  • 8 plakken parmaham
  • Paar zongedroogde tomaatjes
  • 1 maxi mozzarella (of 2 bollen)
  • Balsamicocreme

Bereiding
Snijd de uiteinden van de aspergetips en rol ze in de plakken parmaham, maak 8 pakketjes. Verhit een pan op het vuur met een beetje olie of boter en bak de pakketjes 5 minuten tot de ham iets knapperig wordt en de asperges zacht. Snijd de mozzarella in plakjes en leg er 2 a 3 per bord. Leg de gebakken asperge pakketjes er op en wat tomaatjes naast. Trek wat strepen balsamico crème er over.

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×