Ga naar de inhoud
Asperges met ham en mozzarella

Asperges met ham en mozzarella

Lekker en simpel voorgerechtje voor een Italiaanse maaltijd zoals een pasta

20 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.

Ingrediënten

Voor personen

  • 200 gr groene asperge tips ( AH )
  • 8 plakken parmaham
  • Paar zongedroogde tomaatjes
  • 1 maxi mozzarella ( of 2 bollen )
  • Balsamicocrème

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd de uiteinden van de aspergetips en rol ze in de plakken parmaham, maak 8 pakketjes. Verhit een pan op het vuur met een beetje olie of boter en bak de pakketjes 5 minuten tot de ham iets knapperig wordt en de asperges zacht. Snijd de mozzarella in plakjes en leg er 2 a 3 per bord. Leg de gebakken asperge pakketjes er op en wat tomaatjes naast. Trek wat strepen balsamico crème er over.