Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Asperges met ham en mozzarella

Lekker en simpel voorgerechtje voor een Italiaanse maaltijd zoals een pasta

Ingrediënten
  • 200 gr groene asperge tips (AH)
  • 8 plakken parmaham
  • Paar zongedroogde tomaatjes
  • 1 maxi mozzarella (of 2 bollen)
  • Balsamicocreme

Bereiding
Snijd de uiteinden van de aspergetips en rol ze in de plakken parmaham, maak 8 pakketjes. Verhit een pan op het vuur met een beetje olie of boter en bak de pakketjes 5 minuten tot de ham iets knapperig wordt en de asperges zacht. Snijd de mozzarella in plakjes en leg er 2 a 3 per bord. Leg de gebakken asperge pakketjes er op en wat tomaatjes naast. Trek wat strepen balsamico crème er over.

Beoordeling (65 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel