Aubergine pizza’s
Lekkere koolhydraatarme pizza’s gemaakt van aubergines. Extra veel groenten en met een lekkere pizza smaak door de saus, mozzarella en basilicum.
10 M + 35 M oventijd + 20 M wachten
Ingrediënten
Voor stuks
-
2 aubergines
-
8 eetlepels pizzasaus
-
1 bol mozzarella
-
0.5 paprika
-
2 eetlepels pesto
-
Verse blaadjes basilicum
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Snijd een dun plakje aan beide zijkanten van de aubergine en snijd de rest van de aubergine in 4 of 5 dikke plakken. Leg op een plank of op een bord en bestrooi royaal met zout. Laat de aubergines ca. 20 minuten staan. Het zout onttrekt het vocht uit de aubergines waardoor je een lekkerder en steviger resultaat krijgt.
-
Verwarm de oven voor op 200° graden op de hetelucht functie.
-
Veeg het zout en vocht van de aubergines met een keukenpapiertje en spoel ze kort af onder de kraan. Dep goed droog met een schone theedoek.
-
Leg ze vervolgens op een bakplaat met bakpapier en bestrijk met een dun laagje olie.
-
Bak de aubergines 15 minuten in de oven.
-
Snijd ondertussen de paprika in dunne reepjes en scheur de mozzarella in kleine stukjes. Haal de aubergines uit de oven en bestrijk de bovenzijde met pizzasaus. Beleg met paprika, pesto, mozzarella en basilicum. Bak de aubergine pizza’s nogmaals 20 minuten in de oven, zet eventueel de laatste paar minuten de grill aan voor een extra krokant korstje.
-
Heeft het gesmaakt?
53 stemmen
Ook lekker