Avocado bites met spek

Avocado en spek zijn elkaars beste vrienden! Combineer ze en serveer dit borrelhapje met een frisse yoghurtdip

Ingredienten
2 avocado (niet al te rijp)
16 plakken ontbijtspek (ca 100 gr)
snuf paprikapoeder
170 gr dikke griekse yoghurt
Handje verse basilicum en/of peterselie
1 eetlepel citroensap
½ eetlepel olijfolie
 
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de avocado doormidden en verwijder de schil en de pit snijd het vruchtvlees in vieren en daarna in achten. Doe dit ook met de andere avocado. Wikkel de partjes avocado in een plak ontbijtspek en leg ze op de bakplaat. Bestrooi met een beetje paprikapoeder.
 
avocado bites 01
avocado bites 01
avocado bites 01
avocado bites 01
Bak de avocado hapjes 12 min krokant. Maak ondertussen de frisse dip en hak de kruiden fijn. Meng de kruiden met de yoghurt, citroensap en olijfolie en breng eventueel op smaak met een klein beetje peper en zout. Serveer de avocado bites met de yoghurt dip. Zowel warm als koud lekker.
 

105 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x snelle curries

Groene curry met peultjes
Zelfgemaakte kip korma
Pompoencurry met linzen

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.