
Avocado bites met spek
Avocado en spek zijn elkaars beste vrienden! Combineer ze en serveer dit borrelhapje met een frisse yoghurtdip.
10 M + 12 M oventijd
Ingrediƫnten: Avocado bites met spek
Voor stuks
-
2 avocado ( niet al te rijp )
-
16 plakken ontbijtspek ( ca 100 gr )
-
snuf paprikapoeder
-
170 gr dikke Griekse yoghurt
-
Handje verse basilicum en/of peterselie
-
1 eetlepel citroensap
-
0.5 eetlepel olijfolie
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding: Avocado bites met spek
-
Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de avocado doormidden en verwijder de schil en de pit snijd het vruchtvlees in vieren en daarna in achten. Doe dit ook met de andere avocado.
-
Wikkel de partjes avocado in een plak ontbijtspek en leg ze op de bakplaat. Bestrooi met een beetje paprikapoeder.
-
Bak de avocado hapjes 12 min krokant.
-
Maak ondertussen de frisse dip en hak de kruiden fijn. Meng de kruiden met de yoghurt, citroensap en olijfolie en breng eventueel op smaak met een klein beetje peper en zout.
-
Serveer de avocado bites met de yoghurt dip. Zowel warm als koud lekker.
Heeft het gesmaakt?
123 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 82
- vet 7 gr
- verzadigd vet 2.3 gr
- koolhydraten 2.5 gr
- w.v. suikers 0.5 gr
- vezels 1.5 gr
- eiwit 3 gr
- zout 0.4 gr
Ook lekker