Avocado ei met spek

Met dit zachtgekookt eitje in een avocado omwikkeld met spek kun je indruk maken tijdens het paasontbijt.

Lunch recept 20 min

ingrediënten

voor 1 persoon

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Zet een pan water op en leg het eitje in het water wanneer het kookt. Kook het ei 6 minuten voor een zachtgekookt ei. Laat het ei na 6 minuten schrikken in koud water. Pel het ei. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schil. Schep met een theelepel zoveel avocado in het midden weg tot het ei erin past. Wanneer het niet helemaal past kan de avocado weer dicht gemaakt worden met avocado doe eruit geschept is.

  2. Leg 4 tot 5 plakjes ontbijtspek verticaal neer en daar voor de helft twee plakken horizontaal over (zie foto’s). Leg de avocado onderaan de verticale repen ontbijtspek en rol naar boven, wikkel als laatste de horizontale plakjes er omheen. Verhit op laag vuur een scheutje olie en bak voorzichtig de avocado met spek. Gebruik met het omdraaien twee spatels. Laat het ei een paar minuten afkoelen en snijd het dan doormidden.

  3. Tip: Het kan zijn dat je meer of minder reepjes spek nodig hebt, als de avocado maar goed ingepakt zit.

  4. Dit recept is gemaakt door Jaimy

Heeft het gesmaakt?
42 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!