Gevulde tomaten met ei

Een simpel maar lekkere gerechtje voor bij de (paas)lunch van gevulde tomaten uit de oven met roerei, en bovendien koolhydraatarm.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks

Bereiding

Verwarm de oven op 200° graden.

Snijd het bovenste deel (het kapje) van de tomaten. Snijd en schep het vocht en pitjes eruit. Zet de tomaten op de kop en laat even uitlekken.

Bestrooi de binnenzijde van de tomaten met een snuf peper en zout.

Zet de uitgeholde tomaten in een ovenschaal of op een bakplaat en zet de kapjes ernaast. Bak de tomaten alvast 5 minuten in de oven.

Breek de eieren boven een kom en klop ze met een garde door elkaar. Voeg de room, peper en zout toe en roer erdoor.

Verhit een koekenpan en smelt een beetje margarine of boter hierin. Giet het eiermengsel in de pan en roer met een houten spatel van buiten naar binnen tot de eieren beginnen te stollen.

Voeg de helft van de kaas toe, snuf peper en zout en wat fijngehakte peterselie en schep erdoor.

De eieren hoeven maar kort gebakken te worden. Na circa 4 minuten moet het mengsel smeuïg zijn.

Haal de tomaten uit de oven en schep het roerei erin. Bestrooi de bovenzijde met wat kaas en zet de tomaten nog 10 minuten in de oven. Zet eventueel de grill een paar minuutjes aan.

Haal de gevulde tomaten met roerei uit de oven en bestrooi met wat extra peterselie.

Tip: Maak dit gerecht gemakkelijk plantaardig door het ei te vervangen voor vegan eivervanger, de room door plantaardige room en de kaas voor vegan geraspte kaas. Easy!

3 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!