Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Balinese salade met sperziebonen

Een salade van sperziebonen, witte kool en taugé op smaak gemaakt met zelfgemaakte boemboe bali, heerlijk als bijgerecht bij Indische gerechten.

Ingrediënten
  • 200 gr sperziebonen
  • 200 gr spitskool
  • 40 gr kokos chips
  • 65 gr taugé
  • 1 limoen
  • 2 sjalotten
  • 1 eetlepel olie
  • 4 theelepels (boemboe bali)

Bereiding
Snijd de sperziebonen in stukjes van 2 centimeter en blancheer deze beetgaar. Voeg in een grote kom de boemboe bali toe met het sap van de limoen en klop los. Meng de rauwe spitskool, kokoschips, taugé en geblancheerde sperziebonen er door. Snijd de sjalotten in halve ringen en bak deze in een eetlepel olie goudbruin en knapperig.

Balinese-Salade-3.jpg
Balinese-salade-4.jpg
Balinese-salade-2.jpg
Balinese-salade-1.jpg

Serveer de groenten in de boemboesaus met de gebakken sjalotten en eventueel wat rijst, nasi goreng en kroepoek. Houd je van pittig? Voeg dan een beetje rode peper of sambal aan de boemboe toe.

Tip: Je kunt ook kant-en-klare boemboe Bali of boemboe voor nasi gebruiken. Fruit de boemboe voor gebruikt kort aan in de pan.

Dit recept is gemaakt door Jaimy

Beoordeling (3 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Ovenschotels

Bekijk hier lekkere ovenschotels met rijst, pasta of aardappelen zoals een recept voor makkelijke pastaschotel, een gezonde groenteschotel of romige kip met rijst uit de oven.

Ovenschotel met bacon en ui
Quinoa ovenschotel met kip en cashewnoten
Traditionele aardappelgratin
Nacho ovenschotel met pulled chicken
Ovenschotel aardappel chili