Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Balinese salade met sperziebonen

Een salade van sperziebonen, witte kool en taugé op smaak gemaakt met zelfgemaakte boemboe bali, heerlijk als bijgerecht bij Indische gerechten.

Ingrediënten
  • 200 gr sperziebonen
  • 200 gr spitskool
  • 40 gr kokos chips
  • 65 gr taugé
  • 1 limoen
  • 2 sjalotten
  • 1 eetlepel olie
  • 4 theelepels (boemboe bali)

Bereiding
Snijd de sperziebonen in stukjes van 2 centimeter en blancheer deze beetgaar. Voeg in een grote kom de boemboe bali toe met het sap van de limoen en klop los. Meng de rauwe spitskool, kokoschips, taugé en geblancheerde sperziebonen er door. Snijd de sjalotten in halve ringen en bak deze in een eetlepel olie goudbruin en knapperig.

Serveer de groenten in de boemboesaus met de gebakken sjalotten en eventueel wat rijst, nasi goreng en kroepoek. Houd je van pittig? Voeg dan een beetje rode peper of sambal aan de boemboe toe.

Tip: Je kunt ook kant-en-klare boemboe Bali of boemboe voor nasi gebruiken. Fruit de boemboe voor gebruikt kort aan in de pan.

Dit recept is gemaakt door Jaimy

Jaimy Van Dijke

Mijn favoriete keuken is de Aziatische keuken zoals Indiaas, Thais en Japans. Dit zul je ook terug zien in verschillende recepten die ik deel op LeukeRecepten.nl. Maar natuurlijk deel ik ook recepten voor ‘gewone’ Hollandse pot of voor iets lekker snels voor doordeweeks.

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×