Balinese salade met sperziebonen
Een salade van sperziebonen, witte kool en taugé op smaak gemaakt met zelfgemaakte boemboe bali, heerlijk als bijgerecht bij Indische gerechten.
30 M
Ingrediënten
Voor porties
-
200 gr sperziebonen
-
200 gr spitskool
-
40 gr kokos chips
-
65 gr taugé
-
1 limoen
-
2 sjalotten
-
1 eetlepel olie
-
4 theelepels ( boemboe bali )
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Snijd de sperziebonen in stukjes van 2 centimeter en blancheer deze beetgaar. Voeg in een grote kom de boemboe bali toe met het sap van de limoen en klop los. Meng de rauwe spitskool, kokoschips, taugé en geblancheerde sperziebonen er door. Snijd de sjalotten in halve ringen en bak deze in een eetlepel olie goudbruin en knapperig.
-
Serveer de groenten in de boemboesaus met de gebakken sjalotten en eventueel wat rijst, nasi goreng en kroepoek. Houd je van pittig? Voeg dan een beetje rode peper of sambal aan de boemboe toe.
-
Tip: Je kunt ook kant-en-klare boemboe Bali of boemboe voor nasi gebruiken. Fruit de boemboe voor gebruikt kort aan in de pan.
-
Dit recept is gemaakt door Jaimy
Heeft het gesmaakt?
24 stemmen
Ook lekker