Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Balinese salade met sperziebonen

Een salade van sperziebonen, witte kool en taugé op smaak gemaakt met zelfgemaakte boemboe bali, heerlijk als bijgerecht bij Indische gerechten.

Ingrediënten
  • 200 gr sperziebonen
  • 200 gr spitskool
  • 40 gr kokos chips
  • 65 gr taugé
  • 1 limoen
  • 2 sjalotten
  • 1 eetlepel olie
  • 4 theelepels (boemboe bali)

Bereiding
Snijd de sperziebonen in stukjes van 2 centimeter en blancheer deze beetgaar. Voeg in een grote kom de boemboe bali toe met het sap van de limoen en klop los. Meng de rauwe spitskool, kokoschips, taugé en geblancheerde sperziebonen er door. Snijd de sjalotten in halve ringen en bak deze in een eetlepel olie goudbruin en knapperig.

Balinese-Salade-3.jpg
Balinese-salade-4.jpg
Balinese-salade-2.jpg
Balinese-salade-1.jpg

Serveer de groenten in de boemboesaus met de gebakken sjalotten en eventueel wat rijst, nasi goreng en kroepoek. Houd je van pittig? Voeg dan een beetje rode peper of sambal aan de boemboe toe.

Tip: Je kunt ook kant-en-klare boemboe Bali of boemboe voor nasi gebruiken. Fruit de boemboe voor gebruikt kort aan in de pan.

Dit recept is gemaakt door Jaimy

Beoordeling (9 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Amandelstaaf
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst