Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Balinese salade met sperziebonen

Een salade van sperziebonen, witte kool en taugé op smaak gemaakt met zelfgemaakte boemboe bali, heerlijk als bijgerecht bij Indische gerechten.

Ingrediënten
  • 200 gr sperziebonen
  • 200 gr spitskool
  • 40 gr kokos chips
  • 65 gr taugé
  • 1 limoen
  • 2 sjalotten
  • 1 eetlepel olie
  • 4 theelepels (boemboe bali)

Bereiding
Snijd de sperziebonen in stukjes van 2 centimeter en blancheer deze beetgaar. Voeg in een grote kom de boemboe bali toe met het sap van de limoen en klop los. Meng de rauwe spitskool, kokoschips, taugé en geblancheerde sperziebonen er door. Snijd de sjalotten in halve ringen en bak deze in een eetlepel olie goudbruin en knapperig.

Balinese-Salade-3.jpg
Balinese-salade-4.jpg
Balinese-salade-2.jpg
Balinese-salade-1.jpg

Serveer de groenten in de boemboesaus met de gebakken sjalotten en eventueel wat rijst, nasi goreng en kroepoek. Houd je van pittig? Voeg dan een beetje rode peper of sambal aan de boemboe toe.

Tip: Je kunt ook kant-en-klare boemboe Bali of boemboe voor nasi gebruiken. Fruit de boemboe voor gebruikt kort aan in de pan.

Dit recept is gemaakt door Jaimy

Beoordeling (9 stemmen)
Bewaar
E-mail
Print, by
Deel

Salades

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Een salade is snel, makkelijk, fris en gezond. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht bij een stukje vlees of vis.

Perzik salade met krokante geitenkaas
Mexicaanse pastasalade met mais
Salade met falafel en mango
Kip teriyaki salade
Chimichurri salade met biefstuk
Print met
×