Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Gado gado burger

De klassieke combi van gado gado van groenten, ei en pindasaus gecombineerd op een broodje met vegaburger

Ingrediënten
Pindasaus

Bereiding

 Kook de eieren in ca. 7 a 8 minuten hard. Verwarm de kokosmelk en de basterdsuiker in een pannetje en roer zachtjes door totdat de suiker opgelost is. Voeg beetje bij beetje de pindakaas toe totdat deze helemaal is opgenomen in de saus. Schenk de sojasaus erbij en roer door. Voeg de sambal toe (naar smaak), doe dit met kleine beetjes zodat je tussendoor kan proeven hoe pittig de saus is. Laat de saus een paar min indikken. Mocht de saus te dik worden kun je wat melk toevoegen.

 Snijd de komkommer en eieren in plakjes. Bak de vegaburgers in een pan. Snijd de broodjes open (rooster ze nog eventueel). Beleg de broodjes met plakjes komkommer, handje peen julienne, de burger, plakjes ei, wat tauge en als laatste de pindasaus. Bestrooi met gebakken uitjes en dek af met het bovenste gedeelte van het broodje.

 Tip: in plaats van een vegaburger kun je ook een burger nemen van rundergehakt o.i.d.

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×