Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Gado gado burger

De klassieke combi van gado gado van groenten, ei en pindasaus gecombineerd op een broodje met vegaburger

Ingrediënten
  • 4 hamburger broodjes
  • 4 eieren
  • 100 gr taugé
  • ½ komkommer
  • Gebakken uitjes om te garneren
  • 100 gr peen julienne
  • 4 vegaburger’s
Pindasaus
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • 2 eetlepels donkere sojasaus (bv kikkoman)
  • ½ theelepel sambal oelek
  • 3 a 4 eetlepels pindakaas
  • 100 ml kokosmelk

Bereiding
Kook de eieren in ca. 7 a 8 minuten hard. Verwarm de kokosmelk en de basterdsuiker in een pannetje en roer zachtjes door totdat de suiker opgelost is. Voeg beetje bij beetje de pindakaas toe totdat deze helemaal is opgenomen in de saus. Schenk de sojasaus erbij en roer door. Voeg de sambal toe (naar smaak), doe dit met kleine beetjes zodat je tussendoor kan proeven hoe pittig de saus is. Laat de saus een paar min indikken. Mocht de saus te dik worden kun je wat melk toevoegen.

gado_gado_burger_01.jpg
gado_gado_burger_02.jpg
gado_gado_burger_03.jpg
gado_gado_burger_04.jpg

Snijd de komkommer en eieren in plakjes. Bak de vegaburgers in een pan. Snijd de broodjes open (rooster ze nog eventueel). Beleg de broodjes met plakjes komkommer, handje peen julienne, de burger, plakjes ei, wat tauge en als laatste de pindasaus. Bestrooi met gebakken uitjes en dek af met het bovenste gedeelte van het broodje.

Tip: in plaats van een vegaburger kun je ook een burger nemen van rundergehakt o.i.d.

Beoordeling (19 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel
Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes