Gado gado burger

De klassieke combinatie van gado gado, groenten, ei en pindasaus gecombineerd op een broodje met vegaburger. Dat is nog eens een lekkere variatie op de hamburger.

Hoofdgerecht 35 min

ingrediënten

voor 4 personen

Pindasaus

Bereiding

  1. Kook de eieren in ca. 7 à 8 minuten hard.

  2. Verwarm de kokosmelk en de basterdsuiker in een pannetje en roer zachtjes door totdat de suiker opgelost is.

  3. Voeg beetje bij beetje de pindakaas toe totdat deze helemaal is opgenomen in de saus.

  4. Schenk de sojasaus erbij en roer door.

  5. Voeg de sambal toe (naar smaak), doe dit met kleine beetjes zodat je tussendoor kan proeven hoe pittig de saus is.

  6. Laat de saus een paar minuten indikken. Mocht de saus te dik worden kun je wat melk toevoegen.

  7. Snijd de komkommer en eieren in plakjes.

  8. Bak de vegaburgers in een pan.

  9. Snijd de broodjes open (rooster ze nog eventueel).

  10. Beleg de broodjes met plakjes komkommer, handje peen julienne, de burger, plakjes ei, wat tauge en als laatste de pindasaus. Bestrooi met gebakken uitjes en dek af met het bovenste gedeelte van het broodje.

  11. Tips: In plaats van een vegaburger kun je ook een burger nemen van rundergehakt o.i.d.

  12. Bekijk hier 10 x de lekkerste hamburger recepten voor nog meer hamburger inspiratie.

Heeft het gesmaakt?
56 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.