Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Bananen boot met pindakaas en framboos

Deze boot van banaan is gevuld met smeuïge pindakaas en fris zure frambozen. Lekker als gezonde snack of een feestelijk ontbijt.

Ingrediënten
  • 1 banaan
  • 1 tot 2 theelepels pindakaas
  • 50 gr frambozen
  • 1 theelepel kokos schaafsel of rasp

Bereiding
Snijd de banaan in de lengte door midden. Smeer de pindakaas over beide helften van de banaan, maar houd een beetje over. Leg de bananen op een bordje naast elkaar en verdeel de frambozen over het midden.

Sprenkel het laatste beetje pindakaas over de frambozen en maak de bananen boot af met een beetje kokos schaafsel.

Tip: Varieer met verschillende soorten fruit en toppings. Probeer dit bijvoorbeeld ook een keertje met bramen en rozijnen of blauwe bessen en nootjes.

Dit recept is gemaakt door Jaimy

Jaimy Van Dijke

Mijn favoriete keuken is de Aziatische keuken zoals Indiaas, Thais en Japans. Dit zul je ook terug zien in verschillende recepten die ik deel op LeukeRecepten.nl. Maar natuurlijk deel ik ook recepten voor ‘gewone’ Hollandse pot of voor iets lekker snels voor doordeweeks.

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×