Ga naar de inhoud
Bounty cupcakes

Bounty cupcakes

Heerlijke chocolade cupcakes met toef van kokos creme en een mini Bounty, dat is genieten!

40 M + 20 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor stuks

  • 150 gr zelfrijzend bakmeel
  • 150 gr suiker
  • 150 gr boter
  • 3 eieren
  • 2 eetlepels kokosmelk
  • snufje zout
  • 3 eetlepels cacaopoeder

Topping

  • 200 gr boter
  • 200 gr poedersuiker
  • 3 eetlepels kokosmelk
  • 2 eetlepels geraspte kokos
  • 6 mini bounty’s

Benodigdheden

  • Muffinbakvorm
  • Mixer
  • Papieren vormpjes
  • spuitzak

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 180 graden. Mix de boter en suiker romig in een kom. Voeg een voor een de eieren toe en mix er doorheen. Doe dan de kokosmelk erbij en mix mee.


  2. Voeg het bakmeel, zout en cacaopoeder toe en mix tot een romig beslag. Verdeel het beslag over de papieren vormpjes die in de bakvorm staan. Vul ze ongeveer tot 1 cm onder de rand. Zet ze in de oven en bak de chocolade cupcakes ca. 20 minuten in de oven tot ze gaar zijn. Laat ze daarna afkoelen.


  3. Mix voor de botercrème de boter romig en voeg de poedersuiker en kokosmelk toe. Mix de geraspte kokos er door. Doe de kokoscrème in een spuitzak en maak toefjes op de cupcakes. Halveer de mini bounty’s en steek in de toef. Bestrooi de muffins met nog een beetje extra kokosrasp.