BBQ aardappelspiesjes
Perfect voor de barbecue: spiesen met aardappeltjes in knoflookmarinade. Snel voor te bereiden, heerlijk gegrild en handig om te serveren. Ideaal voor een zomerse maaltijd van de grill.
20 M + 30 M wachten
Ingrediënten
Voor spiesen
-
500 gr krieltjes in schil
-
3 eetlepels olijfolie
-
Peper en zeezout
-
2 eetlepels knoflookmayonaise
-
1 citroen
Materialen
-
8 Lange satéprikkers ( geweekt in water )
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Gaar de krieltjes in de magnetron voor. Ik doe ze altijd 5 minuten op 700 watt. Knijp de citroen uit boven de krieltjes en schep ze even om.
-
Roer de knoflookmayonaise met de olijfolie goed door elkaar totdat er een romig wit mengsel ontstaat. Meng deze knoflookmarinade door de aardappeltjes en laat minimaal 30 minuten afgedekt staan.
-
Rijg ze dan aan spiesjes en rooster ze op de bbq goudbruin. Lekker met een frisse yoghurtdip.
Heeft het gesmaakt?
116 stemmen
Ook lekker
3x lekkere Barbecue recepten