BBQ aardappelspies
Handige barbecuespiesen met aardappeltjes in knoflookmarinade voor op de bbq
Ingrediënten
500 gr krieltjes in schil
3 eetl olijfolie
Peper en zeezout
2 eetl knoflookmayonaise
1 citroen
3 eetl olijfolie
Peper en zeezout
2 eetl knoflookmayonaise
1 citroen
Materialen
Lange sateprikkers (geweekt in water)
Bereiding
Gaar de krieltjes in de magnetron voor. Ik doe ze altijd 5 minuten op 700 watt. Knijp de citroen uit boven de krieltjes en schep ze even om. Roer de knoflookmayonaise met de olijfolie goed door elkaar totdat er een romig wit mengsel ontstaat. Meng deze knoflookmarinade door de aardappeltjes en laat minimaal een half uurtje afgedekt staan. Rijg ze dan aan spiesjes en rooster ze op de bbq goudbruin. Lekker met een frisse yoghurtdip.