Ga naar de inhoud
BBQ aardappelspiesjes

BBQ aardappelspiesjes

Perfect voor de barbecue: spiesen met aardappeltjes in knoflookmarinade. Snel voor te bereiden, heerlijk gegrild en handig om te serveren. Ideaal voor een zomerse maaltijd van de grill.

20 M + 30 M wachten

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor spiesen

  • 500 gr krieltjes in schil
  • 3 eetlepels olijfolie
  • Peper en zeezout
  • 2 eetlepels knoflookmayonaise
  • 1 citroen

Materialen

  • 8 Lange satéprikkers ( geweekt in water )

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Gaar de krieltjes in de magnetron voor. Ik doe ze altijd 5 minuten op 700 watt. Knijp de citroen uit boven de krieltjes en schep ze even om.


  2. Roer de knoflookmayonaise met de olijfolie goed door elkaar totdat er een romig wit mengsel ontstaat. Meng deze knoflookmarinade door de aardappeltjes en laat minimaal 30 minuten afgedekt staan.


  3. Rijg ze dan aan spiesjes en rooster ze op de bbq goudbruin. Lekker met een frisse yoghurtdip.