Rabarbercake
Lekkere luchtige cake met stukjes friszoete rabarber en een vleugje sinaasappel. Een ideale cake om te maken in het voorjaar als rabarber volop verkrijgbaar is.
25 M + 45 M oventijd
Ingrediënten
Voor personen
-
250 gr verse rabarber
-
125 gr boter
-
125 gr suiker + 2 eetlepels suiker
-
2 eieren
-
1 sinaasappel
-
250 gr zelfrijzend bakmeel
-
1 Snuf zout
-
1 snuf kaneel
-
1 handje geschaafde amandelen
-
Poedersuiker om te bestrooien
Benodigdheden
-
Bakvorm van 22 cm
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven op 180 graden.
-
Was de rabarber en snijd in stukjes. Je hoeft de rabarber over het algemeen niet te schillen, als de stengels erg dik zijn kan de schil hard zijn en is het lekkerder om ze toch lichtjes te schillen.
-
Mix de boter met de suiker romig. Voeg de eieren een voor een toe en mix erdoor.
-
Rasp de sinaasappel met een fijne rasp en pers het sap uit. Voeg de rasp en ongeveer de helft van het sap toe aan het beslag. Mix erdoor.
-
Mix dan nog kort het bakmeel, zout en kaneel erdoor tot deze is opgenomen.
-
Houd een paar mooie roze stukjes rabarber apart en schep de rest van de stukjes rabarber door het beslag.
-
Vet een bakvorm in en leg eventueel een velletje bakpapier op de bodem.
-
Verdeel het beslag over de bakvorm. Druk de overgebleven stukjes rabarber er lichtjes in en bestrooi met amandel.
-
Bak de rabarbercake ca. 45 minuten in de oven tot hij gaar is.
-
Laat afkoelen en bestrooi met poedersuiker.
Heeft het gesmaakt?
55 stemmen
Ook lekker