Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Biefstukspies met salsa verde

Deze gegrilde spiezen met biefstuk zijn lekker uit pan of van de bbq, de salsa verde maakt het lekker fris

Ingredienten
4 biefstukken a 125 tot 150 gr per stuk
bosje peterselie
paar takjes munt
handje verse basilicumblaadjes
3 eetlepels kappertjes
45 gr ansjovis uit blik
1 eetlepel citroensap
2 teentjes knoflook
scheutje olijfolie
Snufje peper
 
Materialen
Keukenmachine
 
Bereiding
Laat de biefstukken op kamertemperatuur komen. Doe ondertussen de rest van de ingrediënten (behalve olijfolie) in een keukenmachine en maal fijn. Giet als laatste de olijfolie er bij tot de groene salsa een mooie dikte heeft. Snijd de biefstukken in blokjes en rijg deze aan de prikkers (1 biefstuk per prikker).
 
biefstukspies 01
biefstukspies 01
biefstukspies 01
biefstukspies 01
Bestrijk de biefstuk met wat olijfolie. Verhit een (grill)pan of de barbecue. Grill de biefstukspiezen in ca 5 minuten rondom aan. Wil je de biefstuk wat meer doorbakken hebben houd dan ongeveer 7 minuten aan of laat ze nog even nagaren in een stukje aluminiumfolie. Serveer de biefspiezen met de groene salsa. Lekker met een frisse salade en/of wat aardappeltjes.
 

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×