Biefstukspies met salsa verde

Deze gegrilde spiezen met biefstuk zijn lekker uit pan of van de bbq, de salsa verde maakt het lekker fris

Ingredienten
4 biefstukken a 125 tot 150 gr per stuk
bosje peterselie
paar takjes munt
handje verse basilicumblaadjes
3 eetlepels kappertjes
45 gr ansjovis uit blik
1 eetlepel citroensap
2 teentjes knoflook
scheutje olijfolie
Snufje peper
 
Materialen
Keukenmachine
 
Bereiding
Laat de biefstukken op kamertemperatuur komen. Doe ondertussen de rest van de ingrediënten (behalve olijfolie) in een keukenmachine en maal fijn. Giet als laatste de olijfolie er bij tot de groene salsa een mooie dikte heeft. Snijd de biefstukken in blokjes en rijg deze aan de prikkers (1 biefstuk per prikker).
 
biefstukspies 01
biefstukspies 01
biefstukspies 01
biefstukspies 01
Bestrijk de biefstuk met wat olijfolie. Verhit een (grill)pan of de barbecue. Grill de biefstukspiezen in ca 5 minuten rondom aan. Wil je de biefstuk wat meer doorbakken hebben houd dan ongeveer 7 minuten aan of laat ze nog even nagaren in een stukje aluminiumfolie. Serveer de biefspiezen met de groene salsa. Lekker met een frisse salade en/of wat aardappeltjes.
 
22 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Lekker & gezond 3 x lekkere zomerse lunch salades + tips

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.