Biefstukspies met salsa verde
Deze gegrilde spiesen met biefstuk zijn lekker uit de pan of van de bbq. De salsa verde maakt het lekker fris en kruidig.
20 M
Ingrediënten
Voor stuks
-
4 biefstukken ( à 125 tot 150 gr per stuk )
-
bosje peterselie
-
paar takjes munt
-
handje verse basilicumblaadjes
-
3 eetlepels kappertjes
-
45 gr ansjovis ( uit blik in olijfolie )
-
1 eetlepel citroensap
-
2 teentjes knoflook
-
scheutje olijfolie
-
Snufje peper
Benodigdheden
-
Keukenmachine of vijzel
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Laat de biefstukken ruim een half uur van tevoren op kamertemperatuur komen.
-
Doe de peterselie, munt, basilicum, kappertjes, ansjovis, citroensap, knoflook en peper in de keukenmachine of vijzel en maal dit tot een mooie salsa verde.
-
Giet als laatste (indien nog nodig) de olijfolie erbij tot de groene salsa een mooie dikte heeft.
-
Snijd de biefstukken in blokjes en rijg deze aan de prikkers. Je gebruikt de stukjes van ongeveer een biefstuk.
-
Bestrijk de biefstuk met wat olijfolie.
-
Verhit een (grill)pan of bak op de barbecue. Grill de biefstukspiesen in ca. 5 minuten rondom aan. Wil je de biefstuk wat meer doorbakken hebben? Houd dan ongeveer 7 minuten aan of laat ze nog even nagaren in een stukje aluminiumfolie.
-
Serveer de bief spiesen met de groene salsa. Lekker met een frisse salade en/of wat aardappeltjes.
Heeft het gesmaakt?
40 stemmen
Ook lekker