Ga naar de inhoud
Biefstukspies met salsa verde

Biefstukspies met salsa verde

Deze gegrilde spiesen met biefstuk zijn lekker uit de pan of van de bbq. De salsa verde maakt het lekker fris en kruidig.

20 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.

Ingrediënten

Voor stuks

  • 4 biefstukken ( à 125 tot 150 gr per stuk )
  • bosje peterselie
  • paar takjes munt
  • handje verse basilicumblaadjes
  • 3 eetlepels kappertjes
  • 45 gr ansjovis ( uit blik in olijfolie )
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 teentjes knoflook
  • scheutje olijfolie
  • Snufje peper

Benodigdheden

  • Keukenmachine of vijzel

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Laat de biefstukken ruim een half uur van tevoren op kamertemperatuur komen.


  2. Doe de peterselie, munt, basilicum, kappertjes, ansjovis, citroensap, knoflook en peper in de keukenmachine of vijzel en maal dit tot een mooie salsa verde.


  3. Giet als laatste (indien nog nodig) de olijfolie erbij tot de groene salsa een mooie dikte heeft.


  4. Snijd de biefstukken in blokjes en rijg deze aan de prikkers. Je gebruikt de stukjes van ongeveer een biefstuk.


  5. Bestrijk de biefstuk met wat olijfolie.


  6. Verhit een (grill)pan of bak op de barbecue. Grill de biefstukspiesen in ca. 5 minuten rondom aan. Wil je de biefstuk wat meer doorbakken hebben? Houd dan ongeveer 7 minuten aan of laat ze nog even nagaren in een stukje aluminiumfolie.


  7. Serveer de bief spiesen met de groene salsa. Lekker met een frisse salade en/of wat aardappeltjes.