Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Gezonde appel trifle

Dit gezonde gerecht met laagjes appel en yoghurt is zowel heerlijk als ontbijt of als gezond toetje

  • 1 appel
  • Ingredienten
    • 200 tot 250 ml Griekse yoghurt (0%)
    • snuf kaneel
    • 2 eetlepels agavesiroop of honing
    • 2 eetlepels walnoten (grof gehakt)
    • 4 eetlepels granola
    Materialen
    • 2 potjes of glaasjes

    Bereiding
    Snijd de appel in blokjes en bak in een pannetje met de grofgehakte noten, 1 eetlepel agave of honing en een snufje kaneel. Meng ook de yoghurt met een flinke snuf kaneel en 1 eetlepel agave of honing. Schep wat granola op de bodem van een potje of glaasje.

    gezonde_appel_trifle_01.jpg
    gezonde_appel_trifle_02.jpg
    gezonde_appel_trifle_03.jpg
    gezonde_appel_trifle_04.jpg

    Schep wat van de kaneel yoghurt er op. Verdeel dan wat granola en appel en walnoten stukjes er op. Maak daarna weer een laag van yoghurt en appel. Garneer de gezonde toetjes met wat kaneel.

    Beoordeling (69 stemmen)
    Bewaar
    E-mail
    Deel
    3 x oranje recepten
    • Hapjes
    Oranje kroontjes met abrikoosjes
    • Hapjes
    Oranje kaasballetjes
    • Gebak en taart
    Oranje feesttaart

    Lente recepten

    Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

    Risotto met witte asperges en zalm
    Asperge salade met geitenkaas
    Zomerse noedelsalade met garnalen en mango
    Quiche met gerookte zalm en asperges
    Asperge salade met Hollandse garnaal