Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Bladerdeeg sterren met bieten en geitenkaas

Deze sterhapjes met biet, geitenkaas en tijm zijn supergezellig tijdens de feestdagen.

Ingrediënten
  • 3 vellen bladerdeeg (diepvries)
  • 100 gr rode biet (gekookt)
  • 25 gr geitenkaas
  • 2 takjes tijm
  • honing (naar smaak)
Benodigdheden
  • Bakpapier
  • Ster uitsteekvorm

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Hak de bieten zeer fijn in een hakmolen of snijd deze in zeer kleine stukjes. Haal het bladerdeeg uit de vriezer en steek met het stervormpje 4 sterren uit elk vel, afhankelijk van de grootte van het vormpje.

bladerdeeg-sterren-met-biet-3.jpg
bladerdeeg-sterren-met-biet-2.jpg
bladerdeeg-sterren-met-biet.jpg

Voeg nu op elke ster een beetje biet toe, een klein beetje geitenkaas en een paar blaadjes tijm. Bak de hapjes nu goudbruin in ongeveer 20 minuten. Verdeel een beetje honing naar smaak toe aan de hapjes.

Dit recept is gemaakt door Jaimy

Beoordeling (9 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x saladerecepten
  • Hoofdgerecht
Caesar salade met pittige garnalen
  • Bijgerecht
Panzanella salade met komkommer
  • Hoofdgerecht
Salade kip pindadressing

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

Risotto met witte asperges en zalm
Asperge salade met geitenkaas
Zomerse noedelsalade met garnalen en mango
Quiche met gerookte zalm en asperges
Asperge salade met Hollandse garnaal