Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Bladerdeeg sterren met bieten en geitenkaas

Deze sterhapjes met biet, geitenkaas en tijm zijn supergezellig tijdens de feestdagen.

Ingrediënten
  • 3 vellen bladerdeeg (diepvries)
  • 100 gr rode biet (gekookt)
  • 25 gr geitenkaas
  • 2 takjes tijm
  • honing (naar smaak)
Benodigdheden
  • Bakpapier
  • Ster uitsteekvorm

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Hak de bieten zeer fijn in een hakmolen of snijd deze in zeer kleine stukjes. Haal het bladerdeeg uit de vriezer en steek met het stervormpje 4 sterren uit elk vel, afhankelijk van de grootte van het vormpje. Prik er met een vork gaatjes in.

bladerdeeg-sterren-met-biet-3.jpg
bladerdeeg-sterren-met-biet-2.jpg
bladerdeeg-sterren-met-biet.jpg

Voeg nu op elke ster een beetje biet toe, een klein beetje geitenkaas en een paar blaadjes tijm. Bak de hapjes nu goudbruin in ongeveer 20 minuten. Verdeel een beetje honing naar smaak toe aan de hapjes.

Dit recept is gemaakt door Jaimy

Beoordeling (17 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart
  • Gebak en taart
Amandelstaaf
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst