Ga naar de inhoud
Bladerdeeg hapjes met geitenkaas

Bladerdeeg hapjes met geitenkaas

Verwen jezelf en je gasten met heerlijke hapjes met maar 4 ingrediënten. Met knapperig bladerdeeg, romige geitenkaas en een vleugje zoete honing. Eenvoudig te maken en perfect voor feestjes of als smaakvolle snack.

20 M + 20 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor stuks

  • 3 vellen bladerdeeg
  • 12 halve walnoten
  • 200 gr zachte geitenkaas ( rondjes )
  • honing

Benodigdheden

  • Mini muffinvorm

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet de mini muffinvorm in.


  2. Snijd de bladerdeeg vellen in 4 gelijke stukken. Leg de vierkantjes in de muffinvorm. Prik gaatjes in het bladerdeeg met een vork.


  3. Leg in elk vierkantje bladerdeeg een rond stuk geitenkaas. Leg op elk stuk geitenkaas een halve walnoot. Je kunt het bladerdeeg eventueel nog insmeren met melk of wat losgeklopt ei, zodat het mooi goudbruin wordt.


    Bladerdeeg geitenkaas hapjes stap 1 Bladerdeeg geitenkaas hapjes stap 2 Bladerdeeg geitenkaas hapjes stap 3
  4. Zet de muffinvorm 20 minuten in de oven tot het bladerdeeg goudbruin is en de kaas iets gesmolten is.


  5. Besprenkel de bladerdeeghapjes met honing.


  6. Tip: Bewaar de bladerdeeghapjes met geitenkaas in een luchtdichte container in de koelkast en verwarm ze kort voor het opdienen. Ze smaken het beste als ze vers zijn.