Ga naar de inhoud
Bruschetta’s met zalm

Bruschetta’s met zalm

Krokante gegrilde ciabatta brood met een frisse topping van roomkaas, komkommer en zalm. Lekker bij de borrel.

25 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.

Ingrediënten

Voor stuks

  • 1 vers ciabatta brood
  • 1 teen knoflook
  • 150 gr roomkaas
  • verse basilicum
  • 100 gr gerookte zalm
  • 1/3 komkommer
  • Snuf peper en zout
  • 1 limoen
  • olijfolie
  • Optioneel: rode peperbesjes

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd het brood in plakken en besmeer met olijfolie.


  2. Grill de broodjes aan beide kanten in een (grill)pan licht krokant.


  3. Wrijf daarna in met de teen knoflook.


  4. Meng de roomkaas met een snufje peper en zout.


  5. Snijd een paar blaadjes basilicum fijn en meng ook door de roomkaas.


  6. Rasp de limoen en meng dit ook door het mengsel.


  7. Besmeer de bruschetta’s met het roommengsel, beleg met wat plakjes komkommer en verdeel wat zalm erover.


  8. Garneer eventueel met wat peperbesjes.