
Bladerdeegbakjes met room
Deze krokante bakjes ban bladerdeeg gevuld met banketbakkersroom zijn een heerlijk zoet hapje voor bij de koffie of thee.
25 M + 18 M oventijd
Ingrediƫnten: Bladerdeegbakjes met room
Voor stuks
-
4 vellen bladerdeeg
-
0.25 portie banketbakkersroom ( zelfgemaakt of kant en klaar )
-
Fruit naar keuze
-
poedersuiker
-
boter + om in te vetten
-
Bakknikkers
-
Bakpapier
-
mini muffin bakvorm
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding: Bladerdeegbakjes met room
-
Verwarm de oven op 200 graden. Vet de mini muffinvorm in met een beetje boter. Snijd de ontdooide bladerdeegvellen in vieren zodat er 4 vierkantjes ontstaan. Doe deze in de vormpjes. Prik met een vork gaatjes in de bodem.
-
Knip vierkantjes zo groot als de bladerdeeg vierkantjes van het bakpapier en leg in de vormpjes. Vul ze met bakknikkers of andere steunvulling. Vak de bladerdeegbakjes ca. 15 minuten in de oven. Haal ze daarna uit de vormpjes en leg ze op een bakrooster en bak nog 3 minuten zodat ook de bodem gaar kan worden.
-
Laat daarna iets afkoelen en vul met de banketbakkersroom. Garneer met vers fruit en bestrooi met poedersuiker.
-
Deze bladerdeeg bakjes zijn ook ideaal als je nog een restje over hebt van bijvoorbeeld het maken van appelflappen.
Receptvideo
Heeft het gesmaakt?
27 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 150
- vet 10 gr
- verzadigd vet 6 gr
- koolhydraten 12 gr
- w.v. suikers 4 gr
- vezels 0.5 gr
- eiwit 2 gr
- zout 0.2 gr
Ook lekker