Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Bladerdeegbakjes met room

Deze krokante bakjes ban bladerdeeg gevuld met banketbakkersroom zijn een heerlijk zoet hapje voor bij de koffie of thee.

Ingrediënten
  • 4 vellen bladerdeeg
  • ¼ portie (banketbakkersroom)
  • Fruit naar keuze
  • Poedersuiker
  • Boter om in te vetten
  • Bakknikkers
  • bakpapier
  • mini muffin bakvorm

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Vet de mini muffinvorm in met een beetje boter. Snijd de ontdooide bladerdeegvellen in vieren zodat er 4 vierkantjes ontstaan. Doe deze in de vormpjes. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Knip vierkantjes zo groot als de bladerdeeg vierkantjes van het bakpapier en leg in de vormpjes. Vul ze met bakknikkers of andere steunvulling. Vak de bladerdeegbakjes ca. 15 minuten in de oven. Haal ze daarna uit de vormpjes en leg ze op een bakrooster en bak nog 3 minuten zodat ook de bodem gaar kan worden. Lat daarna iets afkoelen en vul met de banketbakkersroom. Garneer met vers fruit en bestrooi met poedersuiker.

Abonneer je ook op mijn Youtube kanaal voor nog meer leuke kook en bakvideo’s. Elke donderdag komt er een nieuwe video online.

Beoordeling (10 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x heerlijke broodjes
  • Hoofdgerecht
Broodje kip teriyaki
  • Lunch
Broodje geitenkaas met spek
  • Hoofdgerecht
Broodje pulled salmon

Salades

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Een salade is snel, makkelijk, fris en gezond. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht bij een stukje vlees of vis.

Salade met falafel en mango
Kip teriyaki salade
Chimichurri salade met biefstuk
Noedel bowl met zalm
Kip shoarma bowl