Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Bladerdeegbakjes met room

Deze krokante bakjes ban bladerdeeg gevuld met banketbakkersroom zijn een heerlijk zoet hapje voor bij de koffie of thee.

Ingrediënten
  • 4 vellen bladerdeeg
  • ¼ portie (banketbakkersroom)
  • Fruit naar keuze
  • Poedersuiker
  • Boter om in te vetten
  • Bakknikkers
  • bakpapier
  • mini muffin bakvorm

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Vet de mini muffinvorm in met een beetje boter. Snijd de ontdooide bladerdeegvellen in vieren zodat er 4 vierkantjes ontstaan. Doe deze in de vormpjes. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Knip vierkantjes zo groot als de bladerdeeg vierkantjes van het bakpapier en leg in de vormpjes. Vul ze met bakknikkers of andere steunvulling. Vak de bladerdeegbakjes ca. 15 minuten in de oven. Haal ze daarna uit de vormpjes en leg ze op een bakrooster en bak nog 3 minuten zodat ook de bodem gaar kan worden. Lat daarna iets afkoelen en vul met de banketbakkersroom. Garneer met vers fruit en bestrooi met poedersuiker.

Abonneer je ook op mijn Youtube kanaal voor nog meer leuke kook en bakvideo’s. Elke donderdag komt er een nieuwe video online.

Beoordeling (12 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel