Ga naar de inhoud
Bladerdeegbakjes met room

Bladerdeegbakjes met room

Deze krokante bakjes ban bladerdeeg gevuld met banketbakkersroom zijn een heerlijk zoet hapje voor bij de koffie of thee.

25 M + 18 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor stuks

  • 4 vellen bladerdeeg
  • 0.25 portie banketbakkersroom ( zelfgemaakt of kant en klaar )
  • Fruit naar keuze
  • poedersuiker
  • boter + om in te vetten
  • Bakknikkers
  • Bakpapier
  • mini muffin bakvorm

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Vet de mini muffinvorm in met een beetje boter. Snijd de ontdooide bladerdeegvellen in vieren zodat er 4 vierkantjes ontstaan. Doe deze in de vormpjes. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Knip vierkantjes zo groot als de bladerdeeg vierkantjes van het bakpapier en leg in de vormpjes. Vul ze met bakknikkers of andere steunvulling. Vak de bladerdeegbakjes ca. 15 minuten in de oven. Haal ze daarna uit de vormpjes en leg ze op een bakrooster en bak nog 3 minuten zodat ook de bodem gaar kan worden. Lat daarna iets afkoelen en vul met de banketbakkersroom. Garneer met vers fruit en bestrooi met poedersuiker.


  2. Deze bladerdeeg bakjes zijn ook ideaal als je nog een restje over hebt van bijvoorbeeld het maken van appelflappen.



  3. Abonneer je ook op mijn Youtube kanaal voor nog meer leuke kook en bakvideo’s. Elke donderdag komt er een nieuwe video online.