Ga naar de inhoud
Rabarbermuffins met sinaasappel

Rabarbermuffins met sinaasappel

Fris zure muffins met stukjes rabarber en een vleugje sinaasappel

30 M + 25 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor stuks

  • 250 gr zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 250 ml slagroom
  • 2 eieren
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 120 gr suiker
  • 1 sinaasappel ( schil )
  • 2 stengels rabarber
  • snufje zout

Materialen

  • muffinvormpjes ( of bakpapier in vierkantjes geknipt )
  • Muffinbakvorm

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 190 graden. Klop met een garde de slagroom met de eieren, suiker en vanillesuiker door elkaar. Schil een gewassen sinaasappel en voeg de rasp toe aan het beslag. Roer het bakpoeder en zout door het bakmeel en spatel door het beslag. Ga niet heel hard roeren maar spatel rustig en zo kort mogelijk, hierdoor krijg je luchtige muffins.


  2. Was de rabarber en snijd in kleine stukjes. Spatel 3/4 rabarber kort door het beslag. Doe de muffinvormpjes of het bakpapier in de muffinbakvorm. Schep het beslag er in tot net iets onder de rand. Verdeel de laatste stukjes rabarber over de bovenzijde. Bak de rabarber muffins in ca 25 min gaar.