Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Rabarbermuffins met sinaasappel

Fris zure muffins met stukjes rabarber en een vleugje sinaasappel

Ingrediënten
  • 250 gr zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 250 ml slagroom
  • 2 eieren
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 120 gr suiker
  • 1 sinaasappel (schil)
  • 2 stengels rabarber
  • snufje zout
Materialen
  • muffinvormpjes (of bakpapier in vierkantjes geknipt)
  • Muffinbakvorm

Bereiding
Verwarm de oven op 190 graden. Klop met een garde de slagroom met de eieren, suiker en vanillesuiker door elkaar. Schil een gewassen sinaasappel en voeg de rasp toe aan het beslag. Roer het bakpoeder en zout door het bakmeel en spatel door het beslag. Ga niet heel hard roeren maar spatel rustig en zo kort mogelijk, hierdoor krijg je luchtige muffins.

rabarbermuffons_01.jpg
rabarbermuffons_02.jpg
rabarbermuffons_03.jpg
rabarbermuffons_04.jpg

Was de rabarber en snijd in kleine stukjes. Spatel 3/4 rabarber kort door het beslag. Doe de muffinvormpjes of het bakpapier in de muffinbakvorm. Schep het beslag er in tot net iets onder de rand. Verdeel de laatste stukjes rabarber over de bovenzijde. Bak de rabarber muffins in ca 25 min gaar.

Beoordeling (26 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel
Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes