Bladerdeegbroodjes met pompoenvulling
Vegetarische snack met een heerlijke vulling van pompoen en geitenkaas
35 M + 25 M oventijd
Ingrediënten
Voor stuks
-
10 plakken bladerdeeg
-
125 gr geitenkaas
-
snuf tijm
-
175 gr pompoen
-
2 eetlepels pecannootjes
-
1 ei
-
Bakplaat met bakpapier
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven op 200 graden. Doe de pompoenblokjes in een ovenschaaltje en besprenkel met een beetje olie, peper en zout. Rooster deze 15 min in de oven. Laat de plakjes bladerdeeg iets ontdooien. Snijd de vellen bladerdeeg 1 x doormidden zodat er 2 rechthoeken ontstaan. Leg 1 helft op de bakplaat met bakpapier en beleg met wat pompoen, geitenkaas en pecannootjes. Bestrooi met een snufje tijm. Snijd een paar gleufjes in de andere helft bladerdeeg en dek de belegde plak hiermee af.
-
Druk de zijkanten heel goed op elkaar met een vork. Herhaal dit met alle plakken en ingrediënten. Klop het ei los en besmeer de bovenzijde van de bladerdeegbroodjes. Bak ze in 25 minuten krokant en gaar.
-
Je kunt ze 1 dag bewaren in een afgesloten trommel op een droge en koele plek. Verwarm ze voor het eten nog eventjes in de oven. Het aller lekkerste zijn ze op het moment zelf.
Heeft het gesmaakt?
36 stemmen
Ook lekker