Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Bladerdeegbroodjes met pompoenvulling

Vegetarische snack met een heerlijke vulling van pompoen en geitenkaas

Ingrediënten
  • 10 plakken bladerdeeg
  • 125 gr geitenkaas
  • snuf tijm
  • 175 gr pompoen
  • 2 eetlepels pecannootjes
  • 1 ei
  • Bakplaat met bakpapier

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Doe de pompoenblokjes in een ovenschaaltje en besprenkel met een beetje olie, peper en zout. Rooster deze 15 min in de oven. Laat de plakjes bladerdeeg iets ontdooien. Snijd de vellen bladerdeeg 1 x doormidden zodat er 2 rechthoeken ontstaan. Leg 1 helft op de bakplaat met bakpapier en beleg met wat pompoen, geitenkaas en pecannootjes. Bestrooi met een snufje tijm. Snijd een paar gleufjes in de andere helft bladerdeeg en dek de belegde plak hiermee af.

Druk de zijkanten heel goed op elkaar met een vork. Herhaal dit met alle plakken en ingrediënten. Klop het ei los en besmeer de bovenzijde van de bladerdeegbroodjes. Bak ze in 25 minuten krokant en gaar.

Je kunt ze 1 dag bewaren in een afgesloten trommel op een droge en koele plek. Verwarm ze voor het eten nog eventjes in de oven. Het aller lekkerste zijn ze op het moment zelf.

bladerdeeg broodjes met pompoen www.leukerecepten.nl

Paasrecepten

Heb je met Pasen een gezellig paasontbijt, paasbrunch of paasdiner gepland met familie of vrienden? Kijk dan hier voor een aantal leuke en makkelijke paasrecepten die bij iedereen in de smaak vallen. Denk bijvoorbeeld aan een quiche, lamskoteletjes, paasbrood, lentesoep, pasteitjes en feestelijke muffins. Bekijk hier alle paasrecepten.

×