Mini bosvruchtentaartjes

Leuk om te trakteren of als toetje: kleine gebakjes van appeltaartdeeg gevuld met bosvruchten
Ingrediënten 
1 mix voor appeltaart + eventuele ingrediënten volgens verpakking
200 gr bosvruchten zoals aardbeien, blauwe bessen en frambozen
50 gr suiker
Boter om in te vetten
1 eetlepel bloem + om te bestuiven
3 eetl paneermeel
1 losgeklopt ei om te bestrijken
 
Materialen
Muffinvorm
 
Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Maak het appeltaart deeg volgens de verpakking. Vet de muffinvormpjes in. Bestuif een werkvalk met bloem. Rol ¾ van het deeg uit en steek met een ronde vorm (kommetje bijvoorbeeld) rondjes er uit die iets groter zijn dan de muffinvorm zelf.
 
mini bosvruchtentaartjes 01
mini bosvruchtentaartjes 01
mini bosvruchtentaartjes 01
Bekleed de vormpjes hiermee en bestrooi de bodem met paneermeel. Snijd de aardbeien in stukjes en meng de bosvruchten met suiker en 1 eetlepel bloem. Schep de bosvruchten in de vormpjes. Doe ze niet te vol anders lopen ze onder het bakken over. Rol de rest van het deeg uit en snijd er dunne reepjes van.
 
mini bosvruchtentaartjes 01
mini bosvruchtentaartjes 01
mini bosvruchtentaartjes 01
Leg ze kruislings over de appeltaartjes en druk de uiteindes zachtjes vast aan de buitenzijde van de gebakjes. Bestrijk met ei en zet ze ongeveer 25 minuten in de oven totdat ze goudbruin en gaar zijn. Laat ze afkoelen en haal ze uit de vormpjes. Lekker met slagroom of een bolletje ijs.
 
97 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.