Ga naar de inhoud
Mini bosvruchtentaartjes

Mini bosvruchtentaartjes

Leuk om te trakteren of als toetje: kleine gebakjes van appeltaartdeeg gevuld met bosvruchten. Lekker om warm te eten met een bolletje ijs of een toef slagroom.

35 M + 25 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor stuks

  • 1 mix voor appeltaart ( + ingrediënten volgens verpakking )
  • 200 gr bosvruchten (zoals aardbeien ( blauwe bessen en frambozen) )
  • 50 gr suiker
  • boter + om in te vetten
  • 1 eetlepel bloem ( + om te bestuiven )
  • 3 eetlepels paneermeel
  • 1 losgeklopt ei om te bestrijken

Materialen

  • Muffinvorm

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 180 graden. Maak het appeltaart deeg volgens de verpakking. Vet de muffinvormpjes in. Bestuif een werkvalk met bloem. Rol ¾ van het deeg uit en steek met een ronde vorm (kommetje bijvoorbeeld) rondjes er uit die iets groter zijn dan de muffinvorm zelf.


    mini bosvruchtentaartjes stap 1 mini bosvruchtentaartjes stap 2 mini bosvruchtentaartjes stap 3
  2. Bekleed de vormpjes hiermee en bestrooi de bodem met paneermeel. Snijd de aardbeien in stukjes en meng de bosvruchten met suiker en 1 eetlepel bloem. Schep de bosvruchten in de vormpjes. Doe ze niet te vol anders lopen ze onder het bakken over. Rol de rest van het deeg uit en snijd er dunne reepjes van.


    mini bosvruchtentaartjes stap 4 mini bosvruchtentaartjes stap 5 mini bosvruchtentaartjes stap 6
  3. Leg ze kruislings over de appeltaartjes en druk de uiteindes zachtjes vast aan de buitenzijde van de gebakjes. Bestrijk met ei en zet ze ongeveer 25 minuten in de oven totdat ze goudbruin en gaar zijn. Laat ze afkoelen en haal ze uit de vormpjes. Lekker met slagroom of een bolletje ijs.