Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Mini bosvruchtentaartjes

Leuk om te trakteren of als toetje: kleine gebakjes van appeltaartdeeg gevuld met bosvruchten
Ingrediënten 
1 mix voor appeltaart + eventuele ingrediënten volgens verpakking
200 gr bosvruchten zoals aardbeien, blauwe bessen en frambozen
50 gr suiker
Boter om in te vetten
1 eetlepel bloem + om te bestuiven
3 eetl paneermeel
1 losgeklopt ei om te bestrijken
 
Materialen
Muffinvorm
 
Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Maak het appeltaart deeg volgens de verpakking. Vet de muffinvormpjes in. Bestuif een werkvalk met bloem. Rol ¾ van het deeg uit en steek met een ronde vorm (kommetje bijvoorbeeld) rondjes er uit die iets groter zijn dan de muffinvorm zelf.
 
mini bosvruchtentaartjes 01
mini bosvruchtentaartjes 01
mini bosvruchtentaartjes 01
Bekleed de vormpjes hiermee en bestrooi de bodem met paneermeel. Snijd de aardbeien in stukjes en meng de bosvruchten met suiker en 1 eetlepel bloem. Schep de bosvruchten in de vormpjes. Doe ze niet te vol anders lopen ze onder het bakken over. Rol de rest van het deeg uit en snijd er dunne reepjes van.
 
mini bosvruchtentaartjes 01
mini bosvruchtentaartjes 01
mini bosvruchtentaartjes 01
Leg ze kruislings over de appeltaartjes en druk de uiteindes zachtjes vast aan de buitenzijde van de gebakjes. Bestrijk met ei en zet ze ongeveer 25 minuten in de oven totdat ze goudbruin en gaar zijn. Laat ze afkoelen en haal ze uit de vormpjes. Lekker met slagroom of een bolletje ijs.
 
Beoordeling (80 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel