Salade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met tomaatjes, appel geserveerd met een warme plak geitenkaas en gegarneerd met krokante spekjes

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Dressing

Bereiding

 Verwarm de grill of oven 200 graden. Bak de spekjes krokant in een droge koekenpan en laat uitlekken op een keukenpapiertje. Je kunt ook kant en klare uitgebakken spekjes gebruiken.

 Maak eerst de dressing door middel van de olijfolie, honing en balsamico azijn door elkaar te mengen. Breng op smaak met wat peper en zout. Leg de plakken geitenkaas op een bakplaat met bakpapier en doe 5 minuten in de oven of een paar minuten onder de grill zodat hij warm wordt.

 Doe de sla in een kom en meng de dressing er door. Voeg de peen julienne, appel in dunne plakjes en gehalveerde cherrytomaten toe en meng alles voorzichtig met een (sla)vork. Verdeel de sla over 4 bordjes of kommetjes. Omdat de geitenkaas erg zacht is als hij warm is, kun je het beste het bakpapier in vieren knippen en ze van het papier laten afglijden op de salade. Garneer de geitenkaas salade met spekjes en pijnboompitten.

 Tip: voor een vegetarische variant vervang je de spekjes door vegetarische spekjes of wat walnoten.

105 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.