Ga naar de inhoud
Salade geitenkaas

Salade geitenkaas

Heerlijke frisse salade met tomaatjes, appel geserveerd met een warme plak geitenkaas en gegarneerd met krokante spekjes

20 M + 5 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Glutenvrij recept Koolhydraat arm recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 150 gr gemengde sla ( bv rucola melange )
  • 50 gr pijnboompitten ( geroosterd )
  • 250 gr cherrytomaten ( gehalveerd )
  • 250 gr spekjes
  • 100 gr peen julienne
  • 4 plakken geitenkaas ( ca 100 gr per stuk )
  • 1 appel

Dressing

  • 1 eetlepel honing
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels balsamico azijn
  • peper en zout

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de grill of oven 200 graden. Bak de spekjes krokant in een droge koekenpan en laat uitlekken op een keukenpapiertje. Je kunt ook kant en klare uitgebakken spekjes gebruiken.


  2. Maak eerst de dressing door middel van de olijfolie, honing en balsamico azijn door elkaar te mengen. Breng op smaak met wat peper en zout. Leg de plakken geitenkaas op een bakplaat met bakpapier en doe 5 minuten in de oven of een paar minuten onder de grill zodat hij warm wordt.


    salade_geitenkaas salade_geitenkaas salade_geitenkaas salade_geitenkaas
  3. Doe de sla in een kom en meng de dressing er door. Voeg de peen julienne, appel in dunne plakjes en gehalveerde cherrytomaten toe en meng alles voorzichtig met een (sla)vork. Verdeel de sla over 4 bordjes of kommetjes. Omdat de geitenkaas erg zacht is als hij warm is, kun je het beste het bakpapier in vieren knippen en ze van het papier laten afglijden op de salade. Garneer de geitenkaas salade met spekjes en pijnboompitten.


  4. Tip: voor een vegetarische variant vervang je de spekjes door vegetarische spekjes of wat walnoten.