Bladerdeegbroodjes met pizza vulling
Een heerlijke knapperige snack met een vulling van salami en mozzarella.
ingrediënten
Benodigdheden
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven op 200 graden. Laat de plakjes bladerdeeg iets ontdooien. Snijd de salami, mozzarella en tomaatjes in stukjes. Snijd de vellen bladerdeeg 1 x doormidden zodat er 2 rechthoeken ontstaan. Leg 1 helft op de bakplaat met bakpapier en besmeer met wat pesto en beleg met salami, tomaat en mozzarella. Snijd een paar gleufjes in de andere helft bladerdeeg en dek de belegde plak hiermee af.
-
Druk de zijkanten heel goed op elkaar met een vork. Herhaal dit met alle plakken en ingrediënten. Klop het ei los en besmeer de bovenzijde van de bladerdeegbroodjes. Bak ze in 25 minuten krokant en gaar.
-
Je kunt ze 1 dag bewaren in een afgesloten trommel op een droge en koele plek. Verwarm ze voor het eten nog eventjes in de oven. Het aller lekkerste zijn ze op het moment zelf.

Mijn favoriete keuken is de Aziatische keuken zoals Indiaas, Thais en Japans. Dit zul je ook terug zien in verschillende recepten die ik deel op LeukeRecepten.nl. Maar natuurlijk deel ik ook recepten voor ‘gewone’ Hollandse pot of voor iets lekker snels voor doordeweeks.