Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Bladerdeegbroodjes met pizza vulling

Een heerlijke knapperige snack met een vulling van salami en mozzarella.

Ingrediënten
  • 10 plakken bladerdeeg
  • 6 gedroogde tomaatjes
  • 6 dunne plakken salami
  • 1 bol mozzarella
  • 5 eetlepels pesto
  • Bakplaat met bakpapier
  • 1 ei
Benodigdheden
  • Bakplaat met bakpapier

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Laat de plakjes bladerdeeg iets ontdooien. Snijd de salami, mozzarella en tomaatjes in stukjes. Snijd de vellen bladerdeeg 1 x doormidden zodat er 2 rechthoeken ontstaan. Leg 1 helft op de bakplaat met bakpapier en besmeer met wat pesto en beleg met salami, tomaat en mozzarella. Snijd een paar gleufjes in de andere helft bladerdeeg en dek de belegde plak hiermee af.

bladerdeegbroodjes_pizza_01.jpg
bladerdeegbroodjes_pizza_02.jpg
bladerdeegbroodjes_pizza_03.jpg

Druk de zijkanten heel goed op elkaar met een vork. Herhaal dit met alle plakken en ingrediënten. Klop het ei los en besmeer de bovenzijde van de bladerdeegbroodjes. Bak ze in 25 minuten krokant en gaar.

Je kunt ze 1 dag bewaren in een afgesloten trommel op een droge en koele plek. Verwarm ze voor het eten nog eventjes in de oven. Het aller lekkerste zijn ze op het moment zelf.

Beoordeling (24 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes
Pasta pesto salade met kip
Kip in Parmaham met courgette