Ga naar de inhoud
Bladerdeegbroodjes met pizza vulling

Bladerdeegbroodjes met pizza vulling

Een heerlijke knapperige snack met een vulling van salami en mozzarella.

30 M + 25 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor stuks

  • 10 plakken bladerdeeg
  • 6 gedroogde tomaatjes
  • 6 dunne plakken salami
  • 1 bol mozzarella
  • 5 eetlepels pesto
  • Bakplaat met bakpapier
  • 1 ei

Benodigdheden

  • Bakplaat met bakpapier

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Laat de plakjes bladerdeeg iets ontdooien. Snijd de salami, mozzarella en tomaatjes in stukjes. Snijd de vellen bladerdeeg 1 x doormidden zodat er 2 rechthoeken ontstaan. Leg 1 helft op de bakplaat met bakpapier en besmeer met wat pesto en beleg met salami, tomaat en mozzarella. Snijd een paar gleufjes in de andere helft bladerdeeg en dek de belegde plak hiermee af.


    bladerdeegbroodjes pizza www.leukerecepten.nl bladerdeegbroodjes pizza www.leukerecepten.nl bladerdeegbroodjes pizza www.leukerecepten.nl
  2. Druk de zijkanten heel goed op elkaar met een vork. Herhaal dit met alle plakken en ingrediënten. Klop het ei los en besmeer de bovenzijde van de bladerdeegbroodjes. Bak ze in 25 minuten krokant en gaar.


  3. Je kunt ze 1 dag bewaren in een afgesloten trommel op een droge en koele plek. Verwarm ze voor het eten nog eventjes in de oven. Het aller lekkerste zijn ze op het moment zelf.