Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Bladerdeegbroodjes met pizza vulling

Een heerlijke knapperige snack met een vulling van salami en mozzarella.

Ingrediënten
  • 10 plakken bladerdeeg
  • 6 gedroogde tomaatjes
  • 6 dunne plakken salami
  • 1 bol mozzarella
  • 5 eetlepels pesto
  • Bakplaat met bakpapier
  • 1 ei
Benodigdheden
  • Bakplaat met bakpapier

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Laat de plakjes bladerdeeg iets ontdooien. Snijd de salami, mozzarella en tomaatjes in stukjes. Snijd de vellen bladerdeeg 1 x doormidden zodat er 2 rechthoeken ontstaan. Leg 1 helft op de bakplaat met bakpapier en besmeer met wat pesto en beleg met salami, tomaat en mozzarella. Snijd een paar gleufjes in de andere helft bladerdeeg en dek de belegde plak hiermee af.

bladerdeegbroodjes_pizza_01.jpg
bladerdeegbroodjes_pizza_02.jpg
bladerdeegbroodjes_pizza_03.jpg

Druk de zijkanten heel goed op elkaar met een vork. Herhaal dit met alle plakken en ingrediënten. Klop het ei los en besmeer de bovenzijde van de bladerdeegbroodjes. Bak ze in 25 minuten krokant en gaar.

Je kunt ze 1 dag bewaren in een afgesloten trommel op een droge en koele plek. Verwarm ze voor het eten nog eventjes in de oven. Het aller lekkerste zijn ze op het moment zelf.

Beoordeling (10 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x oranje recepten
  • Hapjes
Oranje kroontjes met abrikoosjes
  • Hapjes
Oranje kaasballetjes
  • Gebak en taart
Oranje feesttaart

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

Risotto met witte asperges en zalm
Asperge salade met geitenkaas
Zomerse noedelsalade met garnalen en mango
Quiche met gerookte zalm en asperges
Asperge salade met Hollandse garnaal