Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Bladerdeegbroodjes met pizza vulling

Een heerlijke knapperige snack met een vulling van salami en mozzarella.

Ingrediënten
Benodigdheden

Bereiding

 Verwarm de oven op 200 graden. Laat de plakjes bladerdeeg iets ontdooien. Snijd de salami, mozzarella en tomaatjes in stukjes. Snijd de vellen bladerdeeg 1 x doormidden zodat er 2 rechthoeken ontstaan. Leg 1 helft op de bakplaat met bakpapier en besmeer met wat pesto en beleg met salami, tomaat en mozzarella. Snijd een paar gleufjes in de andere helft bladerdeeg en dek de belegde plak hiermee af.

 Druk de zijkanten heel goed op elkaar met een vork. Herhaal dit met alle plakken en ingrediënten. Klop het ei los en besmeer de bovenzijde van de bladerdeegbroodjes. Bak ze in 25 minuten krokant en gaar.

 Je kunt ze 1 dag bewaren in een afgesloten trommel op een droge en koele plek. Verwarm ze voor het eten nog eventjes in de oven. Het aller lekkerste zijn ze op het moment zelf.

Gezonde recepten

Verzameling met makkelijke en gezonde recepten die niet alleen goed voor je zijn maar ook vooral lekker en leuk! Want gezond hoeft echt niet saai of minder smakelijk te zijn. En deze recepten bevatten bovendien veel groenten, vezels, vitamines en voedzame ingredienten, precies wat jij nodig hebt. Van gezonde ovenschotels tot ontbijtjes en verantwoorde snacks.

×

 Tip! 

Bestel nu het LeukeRecepten kookboek!

Met meer dan 100 leuke en makkelijke recepten! Prijs: €20,99