Gevulde cherrytomaatjes met couscous
Het perfecte gezonde tapas hapje van gevulde cherrytomaatjes met heerlijke couscous op smaak gebracht met pesto.
ingrediënten
Bereiding
-
Bereid de couscous volgens de aanwijzingen van de verpakking, maar voeg er een theelepel olijfolie en een beetje peper en zout bij. Laat de couscous afkoelen.
-
Snijd de bovenkant van de cherrytomaatjes los en haal het vruchtvlees er voorzichtig met een theelepeltje uit.
-
Rooster ook de pijnboompitjes.
-
Breng de couscous verder op smaak door de pesto, geroosterde pijnboompitten en Parmezaanse kaas toe te voegen. Vul de cherrytomaatjes met de couscous en leg de bovenkant van het tomaatje terug erop.
-
Tip: Parmezaanse kaas bevat dierlijk stremsel waardoor dit recept niet 100% vegetarisch is. Vervang de kaas voor een oude of gerijpte kaas met vegetarisch stremsel of probeer eens een veganistische kaas.

Mijn favoriete keuken is de Aziatische keuken zoals Indiaas, Thais en Japans. Dit zul je ook terug zien in verschillende recepten die ik deel op LeukeRecepten.nl. Maar natuurlijk deel ik ook recepten voor ‘gewone’ Hollandse pot of voor iets lekker snels voor doordeweeks.