Ga naar de inhoud
Gevulde cherrytomaatjes met couscous

Gevulde cherrytomaatjes met couscous

Het perfecte gezonde tapas hapje van gevulde cherrytomaatjes met heerlijke couscous op smaak gebracht met pesto.

25 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor hapjes

  • 250 gr cherrytomaatjes
  • 50 gr couscous
  • 20 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 eetlepel pesto
  • 1 eetlepel geroosterde pijnboompitten
  • 1 theelepel olijfolie
  • peper en zout

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen van de verpakking, maar voeg er een theelepel olijfolie en een beetje peper en zout bij. Laat de couscous afkoelen.


  2. Snijd de bovenkant van de cherrytomaatjes los en haal het vruchtvlees er voorzichtig met een theelepeltje uit.


  3. Rooster ook de pijnboompitjes.


    gevulde tomaatjes met couscous www.leukerecepten.nl gevulde tomaatjes met couscous www.leukerecepten.nl gevulde tomaatjes met couscous www.leukerecepten.nl
  4. Breng de couscous verder op smaak door de pesto, geroosterde pijnboompitten en Parmezaanse kaas toe te voegen. Vul de cherrytomaatjes met de couscous en leg de bovenkant van het tomaatje terug erop.


  5. Tip: Parmezaanse kaas bevat dierlijk stremsel waardoor dit recept niet 100% vegetarisch is. Vervang de kaas voor een oude of gerijpte kaas met vegetarisch stremsel of probeer eens een veganistische kaas.