
Bruschetta’s met courgette
Krokant gegrilde broodjes met knoflook en een heerlijke topping van gegrilde courgette en mozzarella
25 M
Ingrediënten
Voor stuks
-
1 courgette
-
1 stokbrood of ciabatta brood
-
1 bol mozzarella
-
verse basilicum
-
1 teen knoflook
-
snuf peper en zout
-
6 eetlepels pesto
-
olijfolie
Benodigdheden
-
Grillpan
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verhit een grillpan op hoog vuur. Snijd de courgette in plakjes. Bestrijk met olie en bestrooi met peper en zout. Grill de courgette in de grillpan.
-
Veel met een keukenpapiertje de grillpan schoon. Snijd het stokbrood in plakjes. Bestrijk ze met olijfolie en grill deze ook licht krokant. Wrijf ze in met de teen knoflook.
-
Besmeer de bruschettas met een laagje pesto. Beleg met de plakjes courgette. Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel over de bruschetta’s. Besprenkel eventueel met wat extra pesto en garneer met verse basilicum.
-
Serveer de bruschetta’s direct. Je kunt ze onbelegd wel al van te voren maken en bewaren in een afgesloten doos.
Heeft het gesmaakt?
45 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 150
- vet 7 gr
- verzadigd vet 3.5 gr
- koolhydraten 15 gr
- w.v. suikers 1.2 gr
- vezels 1.5 gr
- eiwit 6 gr
- zout 0.5 gr
Ook lekker