Bruschetta’s met courgette

Krokant gegrilde broodjes met knoflook en een heerlijke topping van gegrilde courgette en mozzarella

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks
Benodigdheden

Bereiding

Verhit een grillpan op hoog vuur. Snijd de courgette in plakjes. Bestrijk met olie en bestrooi met peper en zout. Grill de courgette in de grillpan.

Veel met een keukenpapiertje de grillpan schoon. Snijd het stokbrood in plakjes. Bestrijk ze met olijfolie en grill deze ook licht krokant. Wrijf ze in met de teen knoflook.

Besmeer de bruschettas met een laagje pesto. Beleg met de plakjes courgette. Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel over de bruschetta’s. Besprenkel eventueel met wat extra pesto en garneer met verse basilicum.

Serveer de bruschetta’s direct. Je kunt ze onbelegd wel al van te voren maken en bewaren in een afgesloten doos.

9 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Uit onze shop

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!