Bloemkoolrijst met spekjes

Krijg een extra portie groenten binnen door rijst te vervangen door bloemkool en geniet van dit heerlijke gerechtje

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

 Bak de spekjes in een droge pan iets krokant. Haal eventueel iets van het vet en vocht uit de pan voordat je verder gaat. Maal de bloemkool roosjes fijn tot de grootte van rijst in een keukenmachine als je geen kant en klare rijst hebt gekocht (en voorkoken is bij beide niet nodig). Voeg de bloemkoolrijst toe en schep er door heen. Breng op smaak met een snuf tijm en wat zwarte peper. Bak dit 2 minuutjes en schep dan ook de champignons in plakjes er door.

 Zodra deze beginnen de slinken voeg je de spinazie toe en bak je dit tot hij ook geslonken is. Serveer het gerecht in een kom en kruimel wat geitenkaas en pecannoten over.

 Tip: voor een gezondere en minder vette versie vervang je de spekreepjes door reepjes gerookte kip

538 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!