Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Bloemkoolrijst met spekjes

Krijg een extra portie groenten binnen door rijst te vervangen door bloemkool en geniet van dit heerlijke gerechtje

Ingrediënten
  • 400 gr bloemkoolrijst (zelfgemalen of kant en klaar)
  • 200 gr spekjes
  • 125 gr champignons
  • 75 gr geitenkaas
  • 100 gr verse spinazie
  • snuf tijm
  • Snuf zwarte peper
  • 2 eetlepels pecannoten

Bereiding
Bak de spekjes in een droge pan iets krokant. Haal eventueel iets van het vet en vocht uit de pan voordat je verder gaat. Maal de bloemkool roosjes fijn tot de grootte van rijst in een keukenmachine als je geen kant en klare rijst hebt gekocht (en voorkoken is bij beide niet nodig). Voeg de bloemkoolrijst toe en schep er door heen. Breng op smaak met een snuf tijm en wat zwarte peper. Bak dit 2 minuutjes en schep dan ook de champignons in plakjes er door.

Zodra deze beginnen de slinken voeg je de spinazie toe en bak je dit tot hij ook geslonken is. Serveer het gerecht in een kom en kruimel wat geitenkaas en pecannoten over.

Tip: voor een gezondere en minder vette versie vervang je de spekreepjes door reepjes gerookte kip

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×