Ga naar de inhoud
Bloemkoolrijst met spekjes

Bloemkoolrijst met spekjes

Krijg een extra portie groenten binnen door rijst te vervangen door bloemkool en geniet van dit heerlijke gerechtje

20 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Glutenvrij recept Koolhydraat arm recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 400 gr bloemkoolrijst ( zelfgemalen of kant en klaar )
  • 200 gr spekjes
  • 125 gr champignons
  • 75 gr geitenkaas
  • 100 gr verse spinazie
  • snuf tijm
  • Snuf zwarte peper
  • 2 eetlepels pecannoten

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Bak de spekjes in een droge pan iets krokant. Haal eventueel iets van het vet en vocht uit de pan voordat je verder gaat. Maal de bloemkool roosjes fijn tot de grootte van rijst in een keukenmachine als je geen kant en klare rijst hebt gekocht (en voorkoken is bij beide niet nodig). Voeg de bloemkoolrijst toe en schep er door heen. Breng op smaak met een snuf tijm en wat zwarte peper. Bak dit 2 minuutjes en schep dan ook de champignons in plakjes er door.


  2. Zodra deze beginnen de slinken voeg je de spinazie toe en bak je dit tot hij ook geslonken is. Serveer het gerecht in een kom en kruimel wat geitenkaas en pecannoten over.


  3. Tip: voor een gezondere en minder vette versie vervang je de spekreepjes door reepjes gerookte kip