Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Bloemkoolrijst met spekjes

Krijg een extra portie groenten binnen door rijst te vervangen door bloemkool en geniet van dit heerlijke gerechtje

Ingrediënten
  • 400 gr bloemkoolrijst (zelfgemalen of kant en klaar)
  • 200 gr spekjes
  • 125 gr champignons
  • 75 gr geitenkaas
  • 100 gr verse spinazie
  • snuf tijm
  • Snuf zwarte peper
  • 2 eetlepels pecannoten

Bereiding
Bak de spekjes in een droge pan iets krokant. Haal eventueel iets van het vet en vocht uit de pan voordat je verder gaat. Maal de bloemkool roosjes fijn tot de grootte van rijst in een keukenmachine als je geen kant en klare rijst hebt gekocht (en voorkoken is bij beide niet nodig). Voeg de bloemkoolrijst toe en schep er door heen. Breng op smaak met een snuf tijm en wat zwarte peper. Bak dit 2 minuutjes en schep dan ook de champignons in plakjes er door.

bloemkoolrijst_spekjes_01.jpg
bloemkoolrijst_spekjes_02.jpg
bloemkoolrijst_spekjes_03.jpg

Zodra deze beginnen de slinken voeg je de spinazie toe en bak je dit tot hij ook geslonken is. Serveer het gerecht in een kom en kruimel wat geitenkaas en pecannoten over.

Tip: voor een gezondere en minder vette versie vervang je de spekreepjes door reepjes gerookte kip

Beoordeling (109 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
Leuk voor de feestdagen!

kerstrecepten

Kerst is de tijd van gezelligheid en samen eten. Wij helpen u een handje door de lekkerste kerstrecepten op een rijtje te zetten voor een perfect kerstdiner. Wat dacht u van een heerlijk kerstmenu van aardappel truffelsoep gevolgd door een hertenbiefstuk of een rollade en een heerlijke chocolade dessert om mee af te sluiten.

Toast met zalm en avocado spread
Gevulde aardappeltjes met bosui en bacon
Lemon cheesecake toetjes
Karbonade uit de oven met cherrytomaten
Aardappeltorentjes