Salade met spekjes

Geniet van een smaakvolle salade met knapperige spekjes, romige geitenkaas, zoete rozijnen en knapperige walnoten. De honing mosterd dressing maakt het geheel compleet. Lekker als bijgerecht of lichte lunch.

Bijgerecht 15 min

ingrediënten

voor 4 personen

Dressing:

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Bak de (vega) spekjes in een droge koekenpan tot ze knapperig zijn. Laat ze uitlekken op een stuk keukenpapier.

  2. Meng de sla, stukjes geitenkaas, rozijnen, spekjes, walnoten, avocado en tomaatjes in een grote saladekom.

  3. In een aparte kom meng je de honing, mosterd, citroensap, olijfolie, peper en zout. Klop de dressing goed door elkaar.

  4. Giet de dressing over de salade en meng alles voorzichtig door elkaar, zodat de dressing gelijkmatig verdeeld wordt.

  5. Proef de salade en voeg indien nodig extra peper, zout of citroensap toe naar smaak.

  6. Serveer de salade direct en geniet van de combinatie van de zoute spekjes, romige geitenkaas en de zoete smaak van de rozijnen en honing-mosterddressing.

  7. Ook lekker met geroosterde paprika, komkommer of rode ui. Eet smakelijk!

Heeft het gesmaakt?
12 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!