Ga naar de inhoud
Salade met spekjes

Salade met spekjes

Geniet van een smaakvolle salade met knapperige spekjes, romige geitenkaas, zoete rozijnen en knapperige walnoten. De honing mosterd dressing maakt het geheel compleet. Lekker als bijgerecht of lichte lunch.

15 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegetarisch recept Glutenvrij recept Koolhydraat arm recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 150 gr sla ( bijvoorbeeld gemengde sla, rucola of spinazie )
  • 100 gr geitenkaas
  • 1 Handje rozijnen
  • 150 gr spekjes ( vega )
  • 75 gr walnoten
  • 1 avocado ( in blokjes gesneden )
  • 250 gr tomaatjes ( gehalveerd )

Dressing:

  • 1 eetlepel honing
  • 2 theelepels mosterd
  • 0.5 eetlepel citroensap
  • 4 eetlepels olijfolie
  • peper en zout

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Bak de (vega) spekjes in een droge koekenpan tot ze knapperig zijn. Laat ze uitlekken op een stuk keukenpapier.


  2. Meng de sla, stukjes geitenkaas, rozijnen, spekjes, walnoten, avocado en tomaatjes in een grote saladekom.


  3. In een aparte kom meng je de honing, mosterd, citroensap, olijfolie, peper en zout. Klop de dressing goed door elkaar.


  4. Giet de dressing over de salade en meng alles voorzichtig door elkaar, zodat de dressing gelijkmatig verdeeld wordt.


    Salade met spekjes stap 1 Salade met spekjes stap 2 Salade met spekjes stap 3
  5. Proef de salade en voeg indien nodig extra peper, zout of citroensap toe naar smaak.


  6. Serveer de salade direct en geniet van de combinatie van de zoute spekjes, romige geitenkaas en de zoete smaak van de rozijnen en honing-mosterddressing.


  7. Ook lekker met geroosterde paprika, komkommer of rode ui. Eet smakelijk!