Ga naar de inhoud
Broccolisoep in broodhaasje

Broccolisoep in broodhaasje

Soep in een broodje in de vorm van een paashaas, lekker en leuk voor de paasbrunch

40 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept

Ingrediƫnten

Voor stuks

  • 2 sjalotjes ( gesnipperd )
  • 2 tabletten voor groentebouillon
  • 500 gr broccoli
  • 2 eetlepels crĆØme fraĆ®che
  • 4 harde broodjes
  • 4 zachte broodjes
  • 8 Pistache nootjes
  • 4 rozijnen

Materialen

  • Keukenschaar
  • prikkers

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Maak eerst de soep. Verhit de olie in een soeppan. Fruit de sjalotjes 2 minuten. Voeg 1 liter water toe en breng aan de kook. Snijd de broccoli in roosjes en voeg samen met de bouillontablet toe aan het water en laat 10 min koken. Pureer de soep met een staafmixer glad. Roer de lepels creme fraiche er door.


  2. Snijd een kapje van de bovenkant van de harde broodjes. Knip of snijd hier 2 oren uit. Hol het broodje uit. Steek de pistachenootjes en rozijnen in de zachte broodjes als een gezichtje. Maak de zachte broodjes vast op de rand van het harde broodjes met wat prikkers, snijd eventueel iets van de onderkant af.


  3. Steek de oren met een prikker bovenop de zachte broodjes. Vul het harde broodje met de soep. Serveer direct anders bestaat de kans dat het broodje zacht wordt.