Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Broccolisoep in broodhaasje

Soep in een broodje in de vorm van een paashaas, lekker en leuk voor de paasbrunch

Ingrediënten
  • 2 sjalotjes (gesnipperd)
  • 2 tabletten voor groentebouillon
  • 500 gr broccoli
  • 2 eetlepels creme fraiche
  • 4 harde broodjes
  • 4 zachte broodjes
  • 8 Pistache nootjes
  • 4 rozijnen
Materialen
  • Keukenschaar
  • prikkers

Bereiding
Maak eerst de soep. Verhit de olie in een soeppan. Fruit de sjalotjes 2 minuten. Voeg 1 liter water toe en breng aan de kook. Snijd de broccoli in roosjes en voeg samen met de bouillontablet toe aan het water en laat 10 min koken. Pureer de soep met een staafmixer glad. Roer de lepels creme fraiche er door.

Soep_in_paashaas_01.jpg
Soep_in_paashaas_02.jpg
Soep_in_paashaas_06.jpg

Snijd een kapje van de bovenkant van de harde broodjes. Knip of snijd hier 2 oren uit. Hol het broodje uit. Steek de pistachenootjes en rozijnen in de zachte broodjes als een gezichtje. Maak de zachte broodjes vast op de rand van het harde broodjes met wat prikkers, snijd eventueel iets van de onderkant af.

Soep_in_paashaas_03.jpg
Soep_in_paashaas_04.jpg
Soep_in_paashaas_05.jpg

Steek de oren met een prikker bovenop de zachte broodjes. Vul het harde broodje met de soep. Serveer direct anders bestaat de kans dat het broodje zacht wordt.

Beoordeling (15 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart
  • Gebak en taart
Amandelstaaf
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst