Paasbrood vlecht

Met dit mooie Paasbrood op je keukentafel ben je gegarandeerd van een perfecte brunch.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuk
Benodigdheden

Bereiding

Meng de gist met de suiker en melk door elkaar. Doe de bloem en zout in een mengkom en voeg het melkmengsel toe. Doe dan de boter in stukjes erbij en mix het deeg met deeghaken ca. 8 minuten tot het elastisch aanvoelt en de boter helemaal is opgenomen. Kneed het met je handen nog een paar keer goed door.

Doe het deeg in de bebloemde kom en dek af met een iets vochtige schone theedoek. Zet op een warme tochtvrije plek. Laat het deeg 45 minuten rijzen.

Haal het daarna uit de kom en kneed nogmaals een paar keer door. Verdeel het deeg in 3 gelijke stukken. En rol uit tot strengen van tussen de 40 tot 50 cm. Vlecht de 3 strengen in elkaar op een bakplaat met bakpapier. Ik begon in het midden en werkte zo naar de uiteinden, leg de ongekookte eieren in de vlecht. Duw de uiteinden van de vlecht onder de vlecht. Dek de deegvlecht af met de theedoek en laat weer 45 min rijzen. Verwarm de oven op 190 graden.

Verwijder de theedoek en klop 1 ei los en bestrijk de bovenzijde van het deeg. Bak het brood in ca. 30 minuten in de oven tot het mooi goudbruin en gaar is. Laat afkoelen op een rooster.

Tip: je kunt ook 4 kleine broodkransen van het deeg maken en hier eventueel een ei in midden zetten.

22 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x pastasalades

Pastasalade met carpaccio
Pastasalade met tonijn
Gezonde pastasalade

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.