Paasbrood vlecht

Met dit mooie en luchtige Paasbrood op je paastafel ben je gegarandeerd van een perfecte brunch. Het verse zelfgemaakte brood heeft een vlechtvorm en is daarom extra feestelijk voor tijdens Pasen

Ontbijt recept 25 min + 1 uur 30 min rijzen + 15 min oventijd

ingrediënten

voor 1 stuk

Benodigdheden

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Meng de gist met de suiker en melk door elkaar. Doe de bloem en zout in een mengkom en voeg het melkmengsel toe. Doe dan de boter in stukjes erbij en mix het deeg met deeghaken ca. 8 minuten tot het elastisch aanvoelt en de boter helemaal is opgenomen. Kneed het met je handen nog een paar keer goed door.

  2. Doe het deeg in de bebloemde kom en dek af met een iets vochtige schone theedoek. Zet op een warme tochtvrije plek. Laat het deeg 45 minuten rijzen.

  3. Haal het daarna uit de kom en kneed nogmaals een paar keer door. Verdeel het deeg in 3 gelijke stukken. En rol uit tot strengen van tussen de 40 tot 50 cm. Vlecht de 3 strengen in elkaar op een bakplaat met bakpapier. Ik begon in het midden en werkte zo naar de uiteinden, leg de ongekookte eieren in de vlecht. Duw de uiteinden van de vlecht onder de vlecht. Dek de deegvlecht af met de theedoek en laat weer 45 min rijzen. Verwarm de oven op 190 graden.

  4. Verwijder de theedoek en klop 1 ei los en bestrijk de bovenzijde van het deeg. Bak het brood in ca. 30 minuten in de oven tot het mooi goudbruin en gaar is. Laat afkoelen op een rooster.

  5. Tip: je kunt ook 4 kleine broodkransen van het deeg maken en hier eventueel een ei in midden zetten.

Heeft het gesmaakt?
51 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!