Broodje pulled oesterzwam met BBQ-saus

Met paddenstoelen kun je alle kanten op. Dit heerlijke broodje met pulled oesterzwammen in BBQ-saus zal je versteld doen staan van de smaak, maar is ook erg gemakkelijk om te maken.

Lunch recept 10 min + 10 min kooktijd

ingrediënten

voor 2 broodjes

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Trek de oesterzwammen uit elkaar met twee vorken. Leg opzij terwijl je de BBQ-saus maakt.

  2. Mix de tomatenpuree met sojasaus, paprikapoeder, ahornsiroop, water, knoflookpoeder en wat water om het te verdunnen. Breng op smaak met peper en zout.

  3. Doe de uit elkaar getrokken oesterzwammen bij de saus en mix het goed door elkaar. Zet een koekenpan op het vuur en bak de oesterzwammen 5-6 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig door.

  4. Maak de rode koolsalade. Snijd de verse rode kool fijn en doe het in een mengkom. Voeg de appelazijn, sojayoghurt, mosterd, peper en zout toe en mix het goed door elkaar.

  5. Snijd de broodjes open en beleg met verse spinazie. Leg er de rode-koolsalade bovenop en verdeel dan de pulled oesterzwammen overheen. Garneer met sesamzaadjes.

Heeft het gesmaakt?
5 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Lenna Omrani

Mijn doel is genieten en het creëren van een gelukkig en gebalanceerd leven met als basis plantaardige producten. Dit zie je ook terug in al mijn vegan recepten.