Ananas crumble van de BBQ
Deze crumble maak je op de Big Green Egg barbecue en is heerlijk als toetje na een gezellig avondje barbecueen. En heel makkelijk in 20 minuutjes gemaakt.
20 M + 45 M bakken
Ingrediƫnten
Voor personen
-
125 gr ananas
-
2 appels
-
1 eetlepel citroensap
-
snuf kaneel
-
150 gr bloem
-
75 gr boter + om in te vetten
-
75 gr suiker
Materialen
-
4 kleine ovenschaaltjes of 1 grote
-
Big Green Egg ( of andere kamado barbecue )
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Schil de appels en snijd de ananas in kleine stukjes. Vet de kleine ovenschaaltjes of de grotere ovenschaal in met boter. Verdeel het fruit erover en besprenkel met een paar druppels citroensap. Doe de bloem, boter en suiker in een kom en kneed met je vingers door elkaar tot een kruimelig deeg. Verdeel dit over het fruit.
-
Zorg dat de barbecue ongeveer 200 graden is. Zet de ovenschaal(tjes) op de grill. Dit kan direct op de grill of met een pizzasteen er tussen. Doe de klep dicht zodat er indirecte warmte ontstaat, ook van boven zodat de crumble krokant wordt. Bak de crumble in ca. 45 minuten gaar. Lekker met bolletje ijs.
-
Tip: je kunt deze ananas crumble ook in de oven maken. Bekijk deze appel crumble voor de instructies.
In plaats van ananas kun je ook mango, peer of ander fruit nemen.
Heeft het gesmaakt?
54 stemmen
Ook lekker