Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Ananas crumble van de Big Green Egg

Deze crumble maakt je op de BBQ, heerlijk als toetje na een gezellig avondje

Ingrediënten
  • 125 gr ananas
  • 2 appels
  • 1 eetlepel citroensap
  • snuf kaneel
  • 150 gr bloem
  • 75 gr boter om in te vetten
  • 75 gr suiker
Materialen
  • 4 kleine ovenschaaltjes of 1 grote
  • Big Green Egg (of andere kamado barbecue)

Bereiding
Schil de appels en snijd de ananas in kleine stukjes. Vet de kleine ovenschaaltjes of de grotere ovenschaal in met boter. Verdeel het fruit erover en besprenkel met een paar druppels citroensap. Doe de bloem, boter en suiker in een kom en kneed met je vingers door elkaar tot een kruimelig deeg. Verdeel dit over het fruit.

ananas_crumble_svs_1.jpg
ananas_crumble_svs_2.jpg
ananas_crumble_svs_3.jpg
ananas_crumble_svs_4.jpg

Zorg dat de barbecue ongeveer 200 graden is. Zet de ovenschaal(tjes) op de grill. Dit kan direct op de grill of met een pizzasteen er tussen. Doe de klep dicht zodat er indirecte warmte ontstaat, ook van boven zodat de crumble krokant wordt. Bak de crumble in ca. 45 tot 60 minuten gaar. Lekker met bolletje ijs.

Tip: wil je meer weten over de Big Green Egg of zoek je nog inspiratie en tips, bekijk dan deze blog.

Beoordeling (4 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x boerenkool
  • Hoofdgerecht
Italiaanse boerenkoolstamppot
  • Hoofdgerecht
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
  • Hoofdgerecht
Boerenkoolquiche

Ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

Lasagne met courgette
Ovenschotel met gehakt en zoete aardappelpuree
Kip Parmezaan
Aubergine ovenschotel met geitenkaas
Cannelloni met spinazie en zalm