Ananas crumble van de Big Green Egg

Deze crumble maakt je op de BBQ, heerlijk als toetje na een gezellig avondje

Nagerecht 20 min + 45 min bakken

ingrediënten

voor 4 personen

Materialen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Schil de appels en snijd de ananas in kleine stukjes. Vet de kleine ovenschaaltjes of de grotere ovenschaal in met boter. Verdeel het fruit erover en besprenkel met een paar druppels citroensap. Doe de bloem, boter en suiker in een kom en kneed met je vingers door elkaar tot een kruimelig deeg. Verdeel dit over het fruit.

  2. Zorg dat de barbecue ongeveer 200 graden is. Zet de ovenschaal(tjes) op de grill. Dit kan direct op de grill of met een pizzasteen er tussen. Doe de klep dicht zodat er indirecte warmte ontstaat, ook van boven zodat de crumble krokant wordt. Bak de crumble in ca. 45 tot 60 minuten gaar. Lekker met bolletje ijs.

  3. Tip: wil je meer weten over de Big Green Egg of zoek je nog inspiratie en tips, bekijk dan deze blog.

Heeft het gesmaakt?
53 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!