Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Ananas crumble van de Big Green Egg

Deze crumble maakt je op de BBQ, heerlijk als toetje na een gezellig avondje

Ingrediënten
  • 125 gr ananas
  • 2 appels
  • 1 eetlepel citroensap
  • snuf kaneel
  • 150 gr bloem
  • 75 gr boter om in te vetten
  • 75 gr suiker
Materialen
  • 4 kleine ovenschaaltjes of 1 grote
  • Big Green Egg (of andere kamado barbecue)

Bereiding
Schil de appels en snijd de ananas in kleine stukjes. Vet de kleine ovenschaaltjes of de grotere ovenschaal in met boter. Verdeel het fruit erover en besprenkel met een paar druppels citroensap. Doe de bloem, boter en suiker in een kom en kneed met je vingers door elkaar tot een kruimelig deeg. Verdeel dit over het fruit.

ananas_crumble_svs_1.jpg
ananas_crumble_svs_2.jpg
ananas_crumble_svs_3.jpg
ananas_crumble_svs_4.jpg

Zorg dat de barbecue ongeveer 200 graden is. Zet de ovenschaal(tjes) op de grill. Dit kan direct op de grill of met een pizzasteen er tussen. Doe de klep dicht zodat er indirecte warmte ontstaat, ook van boven zodat de crumble krokant wordt. Bak de crumble in ca. 45 tot 60 minuten gaar. Lekker met bolletje ijs.

Tip: wil je meer weten over de Big Green Egg of zoek je nog inspiratie en tips, bekijk dan deze blog.

Beoordeling (1 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x heerlijke broodjes
  • Hoofdgerecht
Broodje pulled salmon
  • Hoofdgerecht
Broodje kip teriyaki
  • Lunch
Broodje geitenkaas met spek

Salades

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Een salade is snel, makkelijk, fris en gezond. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht bij een stukje vlees of vis.

Salade met falafel en mango
Kip teriyaki salade
Chimichurri salade met biefstuk
Noedel bowl met zalm
Kip shoarma bowl