Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Ananas crumble van de Big Green Egg

Deze crumble maakt je op de BBQ, heerlijk als toetje na een gezellig avondje

Ingrediënten
  • 125 gr ananas
  • 2 appels
  • 1 eetlepel citroensap
  • snuf kaneel
  • 150 gr bloem
  • 75 gr boter om in te vetten
  • 75 gr suiker
Materialen
  • 4 kleine ovenschaaltjes of 1 grote
  • Big Green Egg (of andere kamado barbecue)

Bereiding
Schil de appels en snijd de ananas in kleine stukjes. Vet de kleine ovenschaaltjes of de grotere ovenschaal in met boter. Verdeel het fruit erover en besprenkel met een paar druppels citroensap. Doe de bloem, boter en suiker in een kom en kneed met je vingers door elkaar tot een kruimelig deeg. Verdeel dit over het fruit.

Zorg dat de barbecue ongeveer 200 graden is. Zet de ovenschaal(tjes) op de grill. Dit kan direct op de grill of met een pizzasteen er tussen. Doe de klep dicht zodat er indirecte warmte ontstaat, ook van boven zodat de crumble krokant wordt. Bak de crumble in ca. 45 tot 60 minuten gaar. Lekker met bolletje ijs.

Tip: wil je meer weten over de Big Green Egg of zoek je nog inspiratie en tips, bekijk dan deze blog.

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×