
Broodrolletjes met gedroogde tomaat
Leuk hapje van brood opgerold met gedroogde tomaten, basilicum en pijnboompitten
15 M + 1 U wachttijd
Ingrediƫnten
Voor stuks
-
6 sneetjes casinobrood
-
125 gr crème fraîche
-
verse basilicumblaadjes
-
2 eetlepels pijnboompitten
-
215 gr zongedroogde tomaten op olie
-
Aluminiumfolie
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Snijd de korstjes van het brood en leg twee sneetjes aan een zijde een beetje over elkaar. Druk de zijdes goed aan elkaar vast.
-
Besmeer de aan elkaar gemaakte sneetjes brood met crème fraîche.
-
Laat de tomaatjes uitlekken en snijd in kleine stukjes en dep droog met een keukenpapiertje. Verdeel de stukjes tomaat over de crème fraîche.
-
Scheur de blaadjes basilicum in stukjes.
-
Rooster de pijnboompitten en verdeel deze samen met de blaadjes basilicum over de belegde sneetjes brood.
-
Rol ze daarna voorzichtig op en wikkel ze vrij strak in aluminiumfolie. Laat daarna minimaal een uur in de koelkast opstijven.
-
Snijd de rolletjes brood daarna met een scherp mes in 4 stukken.
-
Tip: Bij de bakker kun je vaak een casinobrood in de lengte door laten snijden. Zo heb je lange plakken die je direct kunt gebruiken voor je broodrolletjes.
Heeft het gesmaakt?
12 stemmen
Ook lekker