Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Broodrolletjes met gedroogde tomaat

Leuk hapje van brood opgerold met gedroogde tomaten, basilicum en pijnboompitten

Ingrediënten
6 sneetjes casino brood
125gr creme fraiche
Verse basilicumblaadjes
2 eetl pijnboompitten, geroosterd
215 gr zongedroogde tomaten op olie
 
Materialen
Aluminiumfolie
 
Bereiding
Snijd de korstjes van het brood en leg twee sneetjes aan een zijde een beetje over elkaar. Druk de zijdes goed aan elkaar vast. Besmeer de aan elkaar gemaakte sneetjes brood met creme fraiche. Laat de tomaatjes uitlekken en snijd in kleine stukjes en dep droog met een keukenpapiertje.Verdeel de stukjes tomaat over de creme fraiche. Scheur de blaadjes basilicum in stukjes en verdeel deze samen met de pijnboompitten over de belegde sneetjes brood. Rol ze daarna voorzichtig op en wikkel ze vrij strak in aluminiumfolie. Laat daarna minimaal een uur in de koelkast opstijven. Snijd de rolletjes brood daarna met een scherp mes in 4 stukken.
 
Tip: Bij de bakker kun je vaak een casino brood in de lengte door laten snijden. Zo heb je lange plakken die je direct kunt gebruiken voor je broodrolletjes.
 

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×