Broodrolletjes met gedroogde tomaat

Leuk hapje van brood opgerold met gedroogde tomaten, basilicum en pijnboompitten

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks

Bereiding

Snijd de korstjes van het brood en leg twee sneetjes aan een zijde een beetje over elkaar. Druk de zijdes goed aan elkaar vast.

Besmeer de aan elkaar gemaakte sneetjes brood met crème fraîche.

Laat de tomaatjes uitlekken en snijd in kleine stukjes en dep droog met een keukenpapiertje. Verdeel de stukjes tomaat over de crème fraîche.

Scheur de blaadjes basilicum in stukjes.

Rooster de pijnboompitten en verdeel deze samen met de blaadjes basilicum over de belegde sneetjes brood.

Rol ze daarna voorzichtig op en wikkel ze vrij strak in aluminiumfolie. Laat daarna minimaal een uur in de koelkast opstijven.

Snijd de rolletjes brood daarna met een scherp mes in 4 stukken.

Tip: Bij de bakker kun je vaak een casinobrood in de lengte door laten snijden. Zo heb je lange plakken die je direct kunt gebruiken voor je broodrolletjes.

10 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Uit onze shop

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!