
Bladerdeeg cups met avocado
Ben je nog op zoek naar een lekker en simpel hapje voor een feestje of borrel? Probeer dan eens deze bladerdeeg hapjes met dille-avocado crème en zongedroogde tomaat. Daar scoor je gegarandeerd punten mee.
10 M + 15 M oventijd
Ingrediënten
Voor hapjes
-
270 gr vers bladerdeeg
-
kokosolie
-
2 avocado’s
-
2 eetlepels citroensap
-
2 eetlepels (kokos)yoghurt
-
peper en zout
-
10 gr verse dille
-
40 gr zongedroogde tomaat
-
pecannoten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Haal het bladerdeeg uit de koelkast. Rol het uit en laat het op kamertemperatuur komen.
-
Snijd de bladerdeegplakjes zodra ze ontdooid zijn in 8 vierkantjes.
-
Verwarm de oven voor op 180° graden en vet het muffin bakblik in met een beetje kokosolie.
-
Beleg de muffinvormpjes met het bladerdeeg en duw het er voorzichtig in en maak op deze manier 8 kuipjes.
-
Zet de muffin bakvorm in de oven en bak de kuipjes 12-15 minuten in de oven of tot ze goudbruin zijn.
-
Maak in de tussentijd de vulling. Haal het vruchtvlees uit de avocado’s en doe het in een keukenmachine.
-
Voeg het citroensap, kokosyoghurt, peper en zout toe en pureer het tot een romige en gladde massa.
-
Hak de verse peterselie fijn en voeg het toe.
-
Mix het vervolgens goed door elkaar en voeg, indien gewenst, nog wat extra peper, zout of citroensap toe.
-
Haal de kuipjes voorzichtig uit de bakvorm en zet ze op een schaal. Vul ze met de avocado vulling.
-
Snijd de zongedroogde tomaatjes fijn en verdeel het over de avocado vulling.
-
Verdeel er nog wat pecannoten over.
-
Serveer direct.
Heeft het gesmaakt?
10 stemmen
Ook lekker