Bladerdeeg cups met avocado

Ben je nog op zoek naar een lekker en simpel hapje voor een feestje of borrel? Probeer dan eens deze bladerdeeg hapjes met dille-avocado crème en zongedroogde tomaat. Daar scoor je gegarandeerd punten mee.

Voorgerecht 10 min + 15 min oventijd

ingrediënten

voor 8 hapjes

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Haal het bladerdeeg uit de koelkast. Rol het uit en laat het op kamertemperatuur komen.

  2. Snijd de bladerdeegplakjes zodra ze ontdooid zijn in 8 vierkantjes.

  3. Verwarm de oven voor op 180° graden en vet het muffin bakblik in met een beetje kokosolie.

  4. Beleg de muffinvormpjes met het bladerdeeg en duw het er voorzichtig in en maak op deze manier 8 kuipjes.

  5. Zet de muffin bakvorm in de oven en bak de kuipjes 12-15 minuten in de oven of tot ze goudbruin zijn.

  6. Maak in de tussentijd de vulling. Haal het vruchtvlees uit de avocado’s en doe het in een keukenmachine.

  7. Voeg het citroensap, kokosyoghurt, peper en zout toe en pureer het tot een romige en gladde massa.

  8. Hak de verse peterselie fijn en voeg het toe.

  9. Mix het vervolgens goed door elkaar en voeg, indien gewenst, nog wat extra peper, zout of citroensap toe.

  10. Haal de kuipjes voorzichtig uit de bakvorm en zet ze op een schaal. Vul ze met de avocado vulling.

  11. Snijd de zongedroogde tomaatjes fijn en verdeel het over de avocado vulling.

  12. Verdeel er nog wat pecannoten over.

  13. Serveer direct.

Heeft het gesmaakt?
9 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Lenna Omrani

Mijn doel is genieten en het creëren van een gelukkig en gebalanceerd leven met als basis plantaardige producten. Dit zie je ook terug in al mijn vegan recepten.