Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Brownie met paaseieren

Smeuïge chocolade brownies met een topping van chocolade paaseitjes, bijvoorbeeld met advocaat vulling

  • 220 gr ongezouten roomboter
  • Ingredienten
    • 200 gr pure chocolade
    • 100 gr melk chocolade
    • 4 eieren
    • 220 gr donkere basterdsuiker
    • 160 gr zelfrijzend bakmeel
    • 175 gr chocolade paaseitjes (naar eigen smaak)
    Materialen
    • mixer
    • Bakpapier
    • Bakvorm of ovenschaal (26 x 18 cm of vierkant)

    Bereiding
    Verwarm de oven op 180 graden. Bekleed een bakvorm of ovenschaal met bakpapier. Smelt de boter en de pure en melk chocolade in een pannetje tot een egale chocoladesaus. Klop ondertussen de eieren met de basterdsuiker luchtig met een mixer. Klop de chocoladesaus door de opgeklopte eieren. Spatel daarna ook het meel er door. Bak de brownies ongeveer 30 minuten in de oven.

    Halveer ondertussen de paaseitjes. Haal de brownie uit de oven en verdeel de eitjes over de bovenzijde en druk ze er iets in. Bak de schaal nog 10 minuten. Controleer met een saté prikker of ze goed gaar zijn. De brownies moeten nog lekker smeuïg zijn van binnen maar niet meer vloeibaar.

    Beoordeling (37 stemmen)
    Bewaar
    E-mail
    Deel

    Pasta recepten

    Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

    Cannelloni met spinazie en zalm
    Pasta ovenschotel met witlof
    Bietenlasagne met walnoten
    Lasagne met champignon saus
    Gegratineerde gnocchi ovenschotel