Ga naar de inhoud
Brownie met paaseieren

Brownie met paaseieren

Smeuïge chocolade brownies met een topping van chocolade paaseitjes, bijvoorbeeld met advocaat vulling

20 M + 40 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor stuks

Ingredienten

  • 220 gr ongezouten roomboter
  • 200 gr pure chocolade
  • 100 gr melk chocolade
  • 4 eieren
  • 220 gr donkere basterdsuiker
  • 160 gr zelfrijzend bakmeel
  • 175 gr chocolade paaseitjes ( naar eigen smaak )

Materialen

  • Mixer
  • Bakpapier
  • Bakvorm of ovenschaal ( 26 x 18 cm of vierkant )

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 180 graden. Bekleed een bakvorm of ovenschaal met bakpapier. Smelt de boter en de pure en melk chocolade in een pannetje tot een egale chocoladesaus.


  2. Klop ondertussen de eieren met de basterdsuiker luchtig met een mixer. Klop de chocoladesaus door de opgeklopte eieren. Spatel daarna ook het meel er door. Bak de brownies ongeveer 30 minuten in de oven.


  3. Halveer ondertussen de paaseitjes. Haal de brownie uit de oven en verdeel de eitjes over de bovenzijde en druk ze er iets in. Bak de schaal nog 10 minuten. Controleer met een saté prikker of ze goed gaar zijn. De brownies moeten nog lekker smeuïg zijn van binnen maar niet meer vloeibaar.