Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Kitkat cheesecake

Deze perfecte cheesecake met stukjes Kitkat er in en er op is de ultieme guilty pleasure

Ingrediënten
Materialen

Bereiding

 Verwarm de oven voor op 140 graden hetelucht. Zorg dat de ingredienten uit de koelkast op kamertemperatuur zijn. Knip uit een vel bakpapier een cirkel in het formaat van de bodem van de springvorm. Vet de springvorm in en leg het bakpapier op de bodem. Doe de koekjes in een keukenmachine en mix totdat er fijne koekkruimels overblijven. Smelt de boter in een pannetje en meng met de fijngemalen koekjes. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en druk aan met de achterkant van een lepel. Er moet een stevige koekjesbodem ontstaan.

 Snijd of breek 3 repen Kitkat in stukken en verdeel over de bodem. Doe de roomkaas, suiker, vanillesuiker en eieren in een kom en mix door elkaar. Voeg de crème fraiche en de maïzena erbij en klop nogmaals kort door. Giet het roomkaasmengsel in de springvorm, op de koekjesbodem en KitKat. Zet vervolgens ca. 50 minuten in de oven. Laat goed afkoelen tot kamertemperatuur in de oven met de deur op een kiertje. Zet hem vervolgens in de koelkast en laat een paar uur of nacht goed afkoelen.

 Smelt de chocolade au bain marie in een kom boven een pan met heet water. Voeg de room toe en roer tot een romige chocolade saus. Breek de overige KitKats in stukjes en verdeel over het midden van de cheesecake. Drizzel er wat chocolade over en serveer de rest van de saus er eventueel apart bij.

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×