Kitkat cheesecake

Deze perfecte cheesecake met stukjes Kitkat er in en er op is de ultieme guilty pleasure

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Materialen

Bereiding

 Verwarm de oven voor op 140 graden hetelucht. Zorg dat de ingredienten uit de koelkast op kamertemperatuur zijn. Knip uit een vel bakpapier een cirkel in het formaat van de bodem van de springvorm. Vet de springvorm in en leg het bakpapier op de bodem. Doe de koekjes in een keukenmachine en mix totdat er fijne koekkruimels overblijven. Smelt de boter in een pannetje en meng met de fijngemalen koekjes. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en druk aan met de achterkant van een lepel. Er moet een stevige koekjesbodem ontstaan.

 Snijd of breek 3 repen Kitkat in stukken en verdeel over de bodem. Doe de roomkaas, suiker, vanillesuiker en eieren in een kom en mix door elkaar. Voeg de crème fraiche en de maïzena erbij en klop nogmaals kort door. Giet het roomkaasmengsel in de springvorm, op de koekjesbodem en KitKat. Zet vervolgens ca. 50 minuten in de oven. Laat goed afkoelen tot kamertemperatuur in de oven met de deur op een kiertje. Zet hem vervolgens in de koelkast en laat een paar uur of nacht goed afkoelen.

 Smelt de chocolade au bain marie in een kom boven een pan met heet water. Voeg de room toe en roer tot een romige chocolade saus. Breek de overige KitKats in stukjes en verdeel over het midden van de cheesecake. Drizzel er wat chocolade over en serveer de rest van de saus er eventueel apart bij.

286 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.