Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Kitkat cheesecake

Deze perfecte cheesecake met stukjes Kitkat er in en er op is de ultieme guilty pleasure

Ingrediënten
  • 115 gr boter
  • 130 gr Maria koekjes/ drogethee biscuitjes
  • 500 gr roomkaas
  • 2 eieren
  • 100 gr suiker
  • 6 Kitkats (4 finger pack)
  • 100 gr chocolade
  • 125 ml slagroom
Materialen
  • mixer
  • Springvorm 20 - 22 cm

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Knip uit een vel bakpapier een cirkel in het formaat van de bodem van de springvorm. Vet de springvorm in en leg het bakpapier op de bodem. Doe de koekjes in een keukenmachine en mix totdat er fijne koekkruimels overblijven. Smelt de boter in een pannetje en meng met de fijngemalen koekjes. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en druk aan met de achterkant van een lepel. Er moet een stevige koekjesbodem ontstaan.

cheesecake_kitkat_01.jpg
cheesecake_kitkat_05.jpg
cheesecake_kitkat_02.jpg

Snijd of breek 3 repen Kitkat in stukken en verdeel over de bodem. Doe de roomkaas, suiker en eieren in een kom en mix door elkaar. Giet het roomkaasmengsel in de springvorm, op de koekjesbodem en KitKat. Zet vervolgens ca. 40 a 45 minuten in de oven. Laat goed afkoelen tot kamertemperatuur. Zet hem vervolgens in de koelkast en laat een paar uur goed afkoelen.

cheesecake_kitkat_06.jpg
cheesecake_kitkat_03.jpg
cheesecake_kitkat_04.jpg

Smelt de chocolade au bain marie in een kom boven een pan met heet water. Voeg de room toe en roer tot een romige chocolade saus. Breek de overige 3 KitKats in stukjes en verdeel over het midden van de cheesecake. Drizzel er wat chocolade over en serveer de rest van de saus er eventueel apart bij.

Beoordeling (47 stemmen)
Bewaar
E-mail
Print, by
Deel

Salades

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Een salade is snel, makkelijk, fris en gezond. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht bij een stukje vlees of vis.

Perzik salade met krokante geitenkaas
Mexicaanse pastasalade met mais
Salade met falafel en mango
Kip teriyaki salade
Chimichurri salade met biefstuk
Print met
×