Caesar salade met pittige garnalen
Deze luxe en uitgebreide variant op de caesar salade met garnalen en tomaatjes is een complete maaltijd!
35 M
Ingrediƫnten
Voor personen
-
1 krop romaine sla
-
2 pistoletjes of mini ciabatta of oud brood
-
2 eieren
-
1 avocado
-
2 eetlepels Parmezaanse kaas
-
125 gr cherrytomaatjes
-
200 gr garnalen
-
Snuf cayenne
Dressing
-
Paar druppels worcestershiresaus
-
Sap van Ā½ citroen
-
scheutje olijfolie
-
1 teen knoflook
-
snuf peper en zout
-
1 theelepel mosterd
-
1 eetlepel mayonaise
-
1 eetlepel crĆØme fraĆ®che
-
Optioneel: 3 ansjovis
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Kook de eieren in ca 7 a 8 minuten hard en spoel af met koud water. Snijd het brood in blokjes en rooster in een pan zonder olie of boter krokant. Meng alle ingrediƫnten voor de dressing door elkaar. Bak de garnalen kort in een pan met een snuf cayennepeper. Snijd de krop sla in reepjes en doe in een kom of verdeel meteen over 2 porties.
-
Snijd de tomaatjes en avocado in stukken en verdeel samen met de croutons over de sla. Leg de partjes ei er op en schep de pittige garnalen er op. Druppel wat dressing er over en bestrooi met Parmezaanse kaas.
-
Bekijk hier alle salade recepten
Heeft het gesmaakt?
124 stemmen
Ook lekker