
Romige avocadosoep
Een heerlijke gezonde avocadosoep met courgette en peterselie die lekker romig is en binnen 20 minuten op tafel staat
20 M
Ingrediƫnten: Romige avocadosoep
Voor personen
-
1 sjalot
-
1 teentje knoflook
-
handje verse peterselie
-
1 eetlepel olijfolie
-
0.5 citroen
-
1 snuf peper en zout
-
350 ml Groentenbouillon
-
2 rijpe avocados
-
150 gr courgette
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding: Romige avocadosoep
-
Snijd de sjalot en knoflook fijn.
-
Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de sjalot en knoflook voor 2 minuten aan. Vervolgens voeg je de courgette in stukken en de peterselie toe. Bak dit 10 minuten mee.
-
Als de courgette zacht is voeg je de avocado, groenten bouillon en sap van de citroen toe. Voeg ook een snuf peper en zout toe.
-
Na 5-10 minuten pureer je de soep glad met een staafmixer.
-
Serveer de avocado soep met verse peterselie.
Heeft het gesmaakt?
84 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 320
- vet 29 gr
- verzadigd vet 4.5 gr
- koolhydraten 14 gr
- w.v. suikers 3.2 gr
- vezels 8 gr
- eiwit 4 gr
- zout 1.2 gr
Ook lekker