Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Monchou ijs met kersen

Maak in 10 minuten dit heerlijke romige ijs met Monchou, kersen en Bastogne zonder ijsmachine

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

Klop de slagroom net niet stijf. Giet de gecondenseerde melk en Monchou er bij en mix er door.

Kruimel de Bastogne koekjes en schep deze door het roommengsel. Schep de vlaaivulling kersen er door maar roer niet te lang, het is mooi als er wat swirls te zien zijn. En bewaar ook eventueel een paar kersen als topping.

Giet het mengsel in een bak. Garneer de bovenzijde met wat extra kersen en/of koekkruimels. Dek de bak af met plasticfolie en zet minimaal 6 uur in de diepvries.

Monchou-ijs-met-kersen_b

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

×