Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Caprese salade met perzik

De klassieke caprese salade kent iedereen wel, maar met deze variant met gekarameliseerde perzik en rucola kun je iedereen verrassen!

Ingrediënten
  • 3 perziken
  • 2 eetlepels honing
  • 2 bollen mozzarella
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • een flinke hand rucola
  • 2 eetlepels balsamico azijn
  • Een handje pijnboompitten
  • een snuf zeezout
Materialen
  • een beklede bakplaat

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de perziken, verwijder de pitten en snijd ze in plakjes. Bestrijk de perziken met de honing. Leg ze op een beklede bakplaat en zet 20 minuten in de oven totdat de perziken goudbruin zijn.

Snijd de mozzarella in plakken. Maak de salade op door dakpansgewijs de plakken perzik en mozzarella op een bord te leggen, met daaromheen de rucola. Besprenkel de caprese salade met de balsamico azijn en maak hem af door er een klein beetje zeezout en wat pijnboompitten overheen te strooien.

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×