Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Caprese salade met perzik

De klassieke caprese salade kent iedereen wel, maar met deze variant met gekarameliseerde perzik en rucola kun je iedereen verrassen!

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Materialen

Bereiding

 Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de perziken, verwijder de pitten en snijd ze in plakjes. Bestrijk de perziken met de honing. Leg ze op een beklede bakplaat en zet 20 minuten in de oven totdat de perziken goudbruin zijn.

 Snijd de mozzarella in plakken. Maak de salade op door dakpansgewijs de plakken perzik en mozzarella op een bord te leggen, met daaromheen de rucola. Besprenkel de caprese salade met de balsamico azijn en maak hem af door er een klein beetje zeezout en wat pijnboompitten overheen te strooien.

×