Ga naar de inhoud
Caprese salade met perzik

Caprese salade met perzik

De klassieke caprese salade kent iedereen wel, maar met deze variant met gekarameliseerde perzik en rucola kun je iedereen verrassen!

10 M + 20 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 3 perziken
  • 2 eetlepels honing
  • 2 bollen mozzarella
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • een flinke hand rucola
  • 2 eetlepels balsamico azijn
  • Een handje pijnboompitten
  • een snuf zeezout

Materialen

  • een beklede bakplaat

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de perziken, verwijder de pitten en snijd ze in plakjes. Bestrijk de perziken met de honing. Leg ze op een beklede bakplaat en zet 20 minuten in de oven totdat de perziken goudbruin zijn.


  2. Snijd de mozzarella in plakken. Maak de salade op door dakpansgewijs de plakken perzik en mozzarella op een bord te leggen, met daaromheen de rucola.

    Besprenkel de caprese salade met de balsamico azijn en maak hem af door er een klein beetje zeezout en wat pijnboompitten overheen te strooien.