Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Caprese salade met perzik

De klassieke caprese salade kent iedereen wel, maar met deze variant met gekarameliseerde perzik en rucola kun je iedereen verrassen!

Ingrediënten
  • 3 perziken
  • 2 eetlepels honing
  • 2 bollen mozzarella
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • een flinke hand rucola
  • 2 eetlepels balsamico azijn
  • Een handje pijnboompitten
  • een snuf zeezout
Materialen
  • een beklede bakplaat

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de perziken, verwijder de pitten en snijd ze in plakjes. Bestrijk de perziken met de honing. Leg ze op een beklede bakplaat en zet 20 minuten in de oven totdat de perziken goudbruin zijn.

caprese-salade-perzik-stap-1.jpg
caprese-salade-perzik-stap-2.jpg
caprese-salade-perzik-stap-3.jpg

Snijd de mozzarella in plakken. Maak de salade op door dakpansgewijs de plakken perzik en mozzarella op een bord te leggen, met daaromheen de rucola. Besprenkel de caprese salade met de balsamico azijn en maak hem af door er een klein beetje zeezout en wat pijnboompitten overheen te strooien.

Beoordeling (67 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel