Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Caprese salade met perzik

De klassieke caprese salade kent iedereen wel, maar met deze variant met gekarameliseerde perzik en rucola kun je iedereen verrassen!

Ingrediënten
  • 3 perziken
  • 2 eetlepels honing
  • 2 bollen mozzarella
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • een flinke hand rucola
  • 2 eetlepels balsamico azijn
  • Een handje pijnboompitten
  • een snuf zeezout
Materialen
  • een beklede bakplaat

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de perziken, verwijder de pitten en snijd ze in plakjes. Bestrijk de perziken met de honing. Leg ze op een beklede bakplaat en zet 20 minuten in de oven totdat de perziken goudbruin zijn.

Snijd de mozzarella in plakken. Maak de salade op door dakpansgewijs de plakken perzik en mozzarella op een bord te leggen, met daaromheen de rucola. Besprenkel de caprese salade met de balsamico azijn en maak hem af door er een klein beetje zeezout en wat pijnboompitten overheen te strooien.

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×