Vegan linzenballetjes in tomatensaus

De lekkerste plantaardige balletjes voor een borrel, bij een pasta of als je zin hebt in een vegan AVG’tje. Helemaal plantaardig én eiwitrijk.

Linzenballetjes

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: porties
Tomatensaus
Benodigdheden

Bereiding

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.

Verhit de olijfolie in de pan en fruit de ui en knoflook aan.

Snijd de kastanjechampignons in kleine stukjes en voeg ze toe. Bak ze 3-4 minuten mee tot ze zacht zijn.

Hak de peterselie fijn.

Doe het kastanjechampignonmengsel in een kom en voeg daar de bruine linzen, havermout, komijnpoeder, verse peterselie, sojasaus, peper en zout aan toe.

Mix het met een staafmixer tot een dik en stevig mengsel. Je kunt er ook voor kiezen om het niet glad te maken. Zo houd je een lekkere structuur over. Maak het mengsel eventueel in een keukenmachine, mocht je dat makkelijker vinden. Is het mengsel nog te nat? Voeg er dan nog een beetje havermout aan toe.

Verwarm ondertussen de oven voor tot 180ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Draai van het mengsel balletjes en leg ze een voor een op de bakplaat.

Besmeer de balletjes nog met wat olie.

Bak de balletjes 25 minuten in de oven en draai ze halverwege om.

Maak ondertussen de tomatensaus.

Snipper de sjalot.

Zet een pan op het vuur en verhit een scheutje olie. Fruit hierin de sjalot 2 minuten en voeg dan de gezeefde tomaten toe. Breng op smaak met peper en zout.

Hak de basilicum fijn.

Haal de balletjes uit de oven en leg ze in de tomatensaus. Roer het voorzichtig door en garneer vervolgens met fijngehakte basilicum en eventueel nog wat geroosterde pijnboompitten.

Serveer de balletjes meteen als tapas hapje of met brood, rijst of bij een pasta.

7 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Uit onze shop

Lenna Omrani

Mijn doel is genieten en het creëren van een gelukkig en gebalanceerd leven met als basis plantaardige producten. Dit zie je ook terug in al mijn vegan recepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!