Frittata met zoete aardappel

Heerlijk en gezond oven recept van zoete aardappel met spinazie en feta. Lekker als lunch of als lichte avondmaaltijd.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Materiaal

Bereiding

Verwarm de oven voor tot 200° graden.

Schil (optioneel) en snijd de zoete aardappels in plakjes van ca. 2 à 3 mm dik.

Doe ze in een kom en voeg de olijfolie toe en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de schijfjes over de quichevorm en bak ze ca. 20 minuten beetgaar in de oven, schep tussendoor een keer om.

Bak ondertussen de spinazie in een pan tot deze geslonken is. Laat de spinazie goed uitlekken en doe deze vervolgens in een kom. Klop de eieren erbij met de uitgeperste knoflook, melk, peper en zout.

Haal de zoete aardappelschijfjes uit de oven en verdeel mooi over de schaal. Giet het eiermengsel met spinazie er over. Schep eventueel een beetje door.

Kruimel de feta erover en zet de frittata ca. 30 minuten in de oven tot de eieren goed gestold zijn. Haal uit de oven en snijd de frittata in punten.

Tip: Lekker als hoofdgerecht of als lunch met een salade erbij, maar ook zeker geschikt als bijgerecht. Ideaal om mee te nemen voor een picknick.

41 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!