Ga naar de inhoud
Frittata met zoete aardappel

Frittata met zoete aardappel

Heerlijk en gezond oven recept van zoete aardappel met spinazie en feta. Lekker als lunch of als lichte avondmaaltijd.

25 M + 50 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept Glutenvrij recept Koolhydraat arm recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 450 gr zoete aardappel
  • 50 gr feta
  • 4 eieren
  • 50 ml melk
  • 200 gr spinazie
  • 2 tenen knoflook
  • Snuf peper en zout
  • 1 eetlepel olijfolie

Materiaal

  • Quichevorm

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 200° graden.


  2. Schil (optioneel) en snijd de zoete aardappels in plakjes van ca. 2 à 3 mm dik.


  3. Doe ze in een kom en voeg de olijfolie toe en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de schijfjes over de quichevorm en bak ze ca. 20 minuten beetgaar in de oven, schep tussendoor een keer om.


  4. Bak ondertussen de spinazie in een pan tot deze geslonken is. Laat de spinazie goed uitlekken en doe deze vervolgens in een kom. Klop de eieren erbij met de uitgeperste knoflook, melk, peper en zout.


  5. Haal de zoete aardappelschijfjes uit de oven en verdeel mooi over de schaal. Giet het eiermengsel met spinazie er over. Schep eventueel een beetje door.


  6. Kruimel de feta erover en zet de frittata ca. 30 minuten in de oven tot de eieren goed gestold zijn. Haal uit de oven en snijd de frittata in punten.


  7. Tip: Lekker als hoofdgerecht of als lunch met een salade erbij, maar ook zeker geschikt als bijgerecht. Ideaal om mee te nemen voor een picknick.