Ga naar de inhoud
Kokosmuffins met witte chocolade

Kokosmuffins met witte chocolade

Supermakkelijk bakrecept voor muffins met kokossmaak en een vleugje vanille. Met een lekker krokant korstje aan de buitenzijde en zacht van binnen.

20 M + 25 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.

Ingrediënten

Voor stuks

  • 180 gr zelfrijzend bakmeel
  • 1/2 theelepel extra bakpoeder
  • 180 ml kokosmelk
  • 1 groot ei
  • 100 gr witte chocolade
  • 90 gr suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 45 gr geraspte kokos

Benodigdheden

  • Mixer
  • Muffinbakvorm met papieren vormpjes

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 190 graden. Mix de kokosmelk, suiker, vanillesuiker en het ei met een garde of kort met een mixer door elkaar totdat het een egale massa is. Roer met een lepel in een andere kom het meel, geraspte kokos en bakpoeder door elkaar.


  2. Hak de chocolade in kleine stukjes en voeg ook toe aan met meelmengsel. Spatel het droge en het natte mengsel met een spatel kort door elkaar. Een paar keer omscheppen is voldoende, als je veel gaat roeren worden de muffins compact. Verdeel het mengsel over 6 muffinvormpjes met een stukje bakpapier of een papieren vormpje er in. Vul ze tot net aan de rand.


  3. Als je geen papiertje gebruikt zorg dan dat je de vormpjes goed invet met een klein beetje boter. Bak ze ongeveer 25 minuten in het midden van de oven mooi bruin en gaar van binnen. Als de oven klaar is laat je ze nog 5 min in de oven staan met de deur op een kiertje. Laat ze daarna volledig afkoelen op een rek.