Carrot cake muffins

Muffins met wortel en walnoot met een heerlijke roomkaas topping!

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks
Topping
Materialen

Bereiding

 Verwarm de oven op 180 graden. Mix de olie, eieren, suiker en vanille extract goed door elkaar. Zeef de bloem en bakpoeder er bij en voeg ook het zout en kaneel toe. Spatel alles door elkaar. Schep dan ook de wortels er door (bewaar eventueel iets voor de garnering) en de gehakte walnoten.

 Vul de muffinvormpjes met het beslag. Gebruik je geen papieren vormpjes, vet dan de muffinvorm goed in met boter. Bak de carrot cake muffins ongeveer 30 minuten tot ze mooi goudbruin zijn.

 Maak ondertussen de roomkaas topping: mix de boter, roomkaas en poedersuiker goed door elkaar tot er geen klontjes meer in zitten. Haal de muffins uit de oven en laat ze afkoelen. Besmeer ze dan met de roomkaas topping. Je kunt ook een spuitzak gebruiken om mooie toefjes te maken. Garneer eventueel met wat wortel en een hele walnoot.

 Bewaar ze op een koele droge plek.

  Abonneer je ook op mijn Youtube kanaal voor nog meer leuke kook en bakvideo’s. Elke donderdag komt er een nieuwe video online.

339 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.