Ga naar de inhoud
Carrot cake muffins

Carrot cake muffins

Muffins met wortel en walnoot met een heerlijke roomkaas topping!

40 M + 30 M oventijd + 1 U wachten

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor stuks

  • 200 ml zonnebloemolie
  • 250 gr witte basterdsuiker
  • Klein scheutje vanille extract
  • 200 gr bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • snufje zout
  • snuf kaneel
  • 250 gr wortels ( geraspt )
  • 100 gr walnoten ( grof gehakt )
  • 3 eieren

Topping

  • 150 gr roomkaas
  • 75 gr boter
  • 75 gr poedersuiker
  • Hele walnoten voor de garnering

Materialen

  • muffin bakblik
  • Mixer
  • 18 muffinvormpjes

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 180 graden. Mix de olie, eieren, suiker en vanille extract goed door elkaar. Zeef de bloem en bakpoeder er bij en voeg ook het zout en kaneel toe. Spatel alles door elkaar. Schep dan ook de wortels er door (bewaar eventueel iets voor de garnering) en de gehakte walnoten.


  2. Vul de muffinvormpjes met het beslag. Gebruik je geen papieren vormpjes, vet dan de muffinvorm goed in met boter. Bak de carrot cake muffins ongeveer 30 minuten tot ze mooi goudbruin zijn.


  3. Maak ondertussen de roomkaas topping: mix de boter, roomkaas en poedersuiker goed door elkaar tot er geen klontjes meer in zitten. Haal de muffins uit de oven en laat ze afkoelen. Besmeer ze dan met de roomkaas topping. Je kunt ook een spuitzak gebruiken om mooie toefjes te maken. Garneer eventueel met wat wortel en een hele walnoot.


  4. Bewaar ze op een koele droge plek.