Mango muffins
Lekkere zoete muffins met verse stukjes mango die binnen no time klaar zijn, ook leuk voor bij de high tea.
20 M + 25 M oventijd
Ingrediƫnten
Voor stuks
-
50 gr boter ( gesmolten )
-
250 gr bloem
-
60 gr suiker
-
8 gr bakpoeder
-
8 gr vanillesuiker
-
snufje zout
-
2 eieren
-
150 ml melk
-
1 rijpe mango
Benodigdheden
-
muffinbakblik
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 200 graden. Als je geen papiertjes gebruikt vet je de muffinvorm nog even in met een beetje boter. Zeef de bloem boven een grote kom.
-
Voeg de suiker, bakpoeder, vanillesuiker en een snufje zout toe. Maak in de midden een holletje en giet de melk, boter, eieren erin. Roer alles met een houten lepel goed door elkaar. Schil de mango en snijd het vruchtvlees rondom de pit er af en snijd in kleine blokjes.
-
Schep 2/3 van de mango door het beslag. Verdeel het beslag over de muffinvormpjes en druk de overige stukjes mango er bovenop in. Bak ze 20 tot 25 min in de oven mooi goudbruin.
Heeft het gesmaakt?
82 stemmen
Ook lekker