Ga naar de inhoud
Mango muffins

Mango muffins

Lekkere zoete muffins met verse stukjes mango die binnen no time klaar zijn, ook leuk voor bij de high tea.

20 M + 25 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.

Ingrediënten

Voor stuks

  • 50 gr boter ( gesmolten )
  • 250 gr bloem
  • 60 gr suiker
  • 8 gr bakpoeder
  • 8 gr vanillesuiker
  • snufje zout
  • 2 eieren
  • 150 ml melk
  • 1 rijpe mango

Benodigdheden

  • muffinbakblik

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Als je geen papiertjes gebruikt vet je de muffinvorm nog even in met een beetje boter. Zeef de bloem boven een grote kom.


    mango muffins 01 mango muffins 01 mango muffins 01
  2. Voeg de suiker, bakpoeder, vanillesuiker en een snufje zout toe. Maak in de midden een holletje en giet de melk, boter, eieren erin. Roer alles met een houten lepel goed door elkaar. Schil de mango en snijd het vruchtvlees rondom de pit er af en snijd in kleine blokjes.


    mango muffins 01 mango muffins 01 mango muffins 01
  3. Schep 2/3 van de mango door het beslag. Verdeel het beslag over de muffinvormpjes en druk de overige stukjes mango er bovenop in. Bak ze 20 tot 25 min in de oven mooi goudbruin.