
Banaan muffins
Ik was heel positief verrast door deze makkelijke banaan muffins omdat ze weinig ingrediënten bevatten en toch heel lekker smeuïg en smaakvol zijn. En bovendien zijn ze ook nog eens plantaardig!
10 M + 25 M oventijd
Ingrediënten
Voor grote muffins
-
160 gr volkoren speltmeel
-
2 grote rijpe bananen
-
120 ml dikke kokosmelk
-
2 eetlepels agave siroop
-
1 eetlepel baking soda
-
1 eetlepel citroensap
Benodigdheden
-
Siliconen muffinvorm
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 180 graden en zet een muffinblik klaar met 5 grote muffinvormpjes.
-
Prak de bananen goed fijn in een kom tot een gladde massa. Meng de kokosroom en agave door de geprakte bananen.
-
Doe de bakingsoda samen met het citroensap erbij, en meng alles snel door elkaar. Het citroensap activeert de bakingsoda, waardoor de muffins luchtig worden.
-
Voeg het speltmeel toe en meng tot een egaal beslag. Verdeel het beslag gelijkmatig over de muffinvormpjes.
-
Bak de muffins met banaan in de voorverwarmde oven voor ongeveer 25 minuten, tot ze goudbruin en gaar zijn. Controleer met een satéprikker of ze van binnen droog zijn.
-
Serveer ze eventueel met een beetje extra agavesiroop en pecan erover.
-
Je kunt de bananen muffins tot 3 dagen bewaren in een afgesloten doos, of invriezen voor later gebruik.
-
Tip: ik gebruikte een siliconen muffinvorm voor grote muffins, mocht je een standaard metalen muffinvorm gebruiken dan kun je er meer van maken. Siliconen heeft wel de voorkeur omdat deze makkelijk eruit te halen zijn na het bakken.
Receptvideo
Heeft het gesmaakt?
4 stemmen
Ook lekker