
Chocolade cheesecake met pistache
Deze romige cheesecake heeft een heerlijke chocoladesmaak en een kleine crunch van pistache.
40 M + 45 M oventijd
Ingrediƫnten: Chocolade cheesecake
Voor personen
-
120 gr maria biscuits
-
70 gr boter
-
500 gr roomkaas
-
2 eieren
-
100 gr suiker
-
1 theelepel vanille aroma
-
200 gr pure chocolade ( 50 in bodem )
Topping
-
125 gr pure chocolade
-
2 eetlepels Pistache nootjes
Benodigdheden
-
Kleine springvorm 20cm
-
Keukenmachine
-
Mixer
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding: Chocolade cheesecake
-
Verwarm de oven op 170 graden. Hak de biscuitjes fijn in een keukenmachine samen met 50 gr pure chocolade in blokjes. Smelt de boter en roer deze door de het fijne koekjes en chocolade mengsel. Verdeel dit over de bodem van de springvorm bekleed met bakpapier.
-
Laat dit opstijven in de koelkast. Meng de roomkaas met de eieren, suiker en vanille in een kom met een mixer. Smelt de overige 150 gr chocolade en roer door het roomkaasmengsel. Giet het bruine beslag over de bodem en bak de cheesecake ca. 45 minuten in de oven.
-
Laat daarna afkoelen op kamertemperatuur en vervolgens in de koelkast. Rasp 50 gr chocolade voor de topping. Smelt de andere 75 gr chocolade en verdeel dit over de cheesecake. Bestrooi met de chocolade rasp en grof gehakte pistachenoten.
Heeft het gesmaakt?
217 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 445
- vet 31 gr
- verzadigd vet 18 gr
- koolhydraten 34 gr
- w.v. suikers 24 gr
- vezels 2.5 gr
- eiwit 7 gr
- zout 0.3 gr
Ook lekker