Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Chocolade cheesecake met pistache

Deze romige cheesecake heeft een heerlijke chocoladesmaak en een kleine crunch van pistache.

Ingrediënten
  • 120 gr maria biscuits
  • 70 gr boter
  • 500 gr roomkaas
  • 2 eieren
  • 100 gr suiker
  • 1 theelepel vanille aroma
  • 200 gr pure chocolade (50 in bodem)
  • Topping:
  • 125 gr pure chocolade
  • 2 eetlepels pistache (ongezouten)
Benodigdheden
  • Kleine springvorm 20cm
  • Keukenmachine
  • mixer

Bereiding
Verwarm de oven op 170 graden. Hak de biscuitjes fijn in een keukenmachine samen met 50 gr pure chocolade in blokjes. Smelt de boter en roer deze door de het fijne koekjes en chocolade mengsel. Verdeel dit over de bodem van de springvorm bekleed met bakpapier.

chocolade_cheesecake_01.jpg
chocolade_cheesecake_02.jpg
chocolade_cheesecake_03.jpg
chocolade_cheesecake_04.jpg

Laat dit opstijven in de koelkast. Meng de roomkaas met de eieren, suiker en vanille in een kom met een mixer. Smelt de overige 150 gr chocolade en roer door het roomkaasmengsel. Giet het bruine beslag over de bodem en bak de cheesecake ca. 45 minuten in de oven.

chocolade_cheesecake_05.jpg
chocolade_cheesecake_06.jpg
chocolade_cheesecake_07.jpg
chocolade_cheesecake_08.jpg

Laat daarna afkoelen op kamertemperatuur en vervolgens in de koelkast. Rasp 50 gr chocolade voor de topping. Smelt de andere 75 gr chocolade en verdeel dit over de cheesecake. Bestrooi met de chocolade rasp en grof gehakte pistachenoten.

Beoordeling (44 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
Lekker voor bij de kerstbrunch

Kerst recepten

Kerst is de tijd van gezelligheid en samen eten. Wij helpen u een handje door de lekkerste kerstrecepten op een rijtje te zetten voor een perfect kerstdiner. Wat dacht u van een heerlijk kerstmenu van aardappel truffelsoep gevolgd door een hertenbiefstuk of een rollade en een heerlijke chocolade dessert om mee af te sluiten.

Makkelijke chocolade mousse
Croissants met cranberry
Salade met carpaccio en truffeldressing
Mini kerst quiches
Poffertjes sandwiches met ijs