Chocolade cheesecake met pistache
Deze romige cheesecake heeft een heerlijke chocoladesmaak en een kleine crunch van pistache.
ingrediënten
Benodigdheden
Bereiding
-
Verwarm de oven op 170 graden. Hak de biscuitjes fijn in een keukenmachine samen met 50 gr pure chocolade in blokjes. Smelt de boter en roer deze door de het fijne koekjes en chocolade mengsel. Verdeel dit over de bodem van de springvorm bekleed met bakpapier.
-
Laat dit opstijven in de koelkast. Meng de roomkaas met de eieren, suiker en vanille in een kom met een mixer. Smelt de overige 150 gr chocolade en roer door het roomkaasmengsel. Giet het bruine beslag over de bodem en bak de cheesecake ca. 45 minuten in de oven.
-
Laat daarna afkoelen op kamertemperatuur en vervolgens in de koelkast. Rasp 50 gr chocolade voor de topping. Smelt de andere 75 gr chocolade en verdeel dit over de cheesecake. Bestrooi met de chocolade rasp en grof gehakte pistachenoten.

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!