Ga naar de inhoud
Chocolade muffins

Chocolade muffins

Lekker recept voor zelfgemaakte chocolade muffins. Met maar 7 basisingrediënten heb je deze chocolade muffins binnen 25 minuten in de oven staan. Ook leuk om te maken met kids.

25 M + 20 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor stuks

  • 300 gr zelfrijzend bakmeel
  • 2 theelepel bakpoeder
  • 375 ml slagroom
  • 3 eieren
  • 150 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 250 gr chocolade ( wit, puur en/of melk )
  • 50 gr cacaopoeder

Benodigdheden

  • Zeef
  • muffinvormpjes

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden.


  2. Doe de slagroom in een kom en voeg de basterdsuiker toe. Klop met een garde (of kort met de mixer) door elkaar. Kluts de eieren erbij en mix er ook kort door.


  3. Zeef het bakmeel, cacaopoeder en bakpoeder bij het natte mengsel en spatel er kort door.


    chocolade muffins stap 1 chocolade muffins stap 2 chocolade muffins stap 3
  4. Hak de chocolade in stukjes. Schep ca. ⅔ deel door het chocoladebeslag.


  5. Vul de muffinvormpjes met het beslag tot net iets onder de rand. Verdeel de rest van de stukjes chocolade over de bovenkant van de muffinvormpjes.


    chocolade muffins stap 6 chocolade muffins stap 5
  6. Bak de muffins ca. 20 tot 25 minuten in de oven tot de muffins goudbruin en gaar zijn. Laat ze vervolgens afkoelen.