Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Chocolade galette met kersen

Serveer deze zoete mini galettes als gebak bij de koffie of met wat slagroom of ijs als toetje

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks

Bereiding

 Doe de bloem en cacao in een kom. Voeg de basterdsuiker en de boter in stukken en mix door elkaar (je kunt dit ook met je vingertoppen doen). Voeg het water beetje bij beetje toe tot het deeg gaat samenklonteren. Is het nog erg zacht voeg dan een beetje bloem toe en is het erg droog een beetje water. Kneed het dan met je handen tot een bal en wikkel in folie. Leg deze een uurtje in de koelkast.

 Verwarm de oven op 200 graden. Laat de kersen uitlekken en schep 1 eetlepel poedersuiker er door. Haal het deeg uit de koelkast en verdeel in 4 balletjes. Rol deze uit met een beetje bloem en leg op een bakplaat met bakpapier. Doe een beetje paneermeel in het midden van de deeg rondjes. Verdeel de kersen erover en houd de randen vrij. Vouw de randen iets over de kersen. Klop het ei los en bestrijk de bovenzijde van het deeg hiermee. Bak de chocolade galettes ca 25 minuten in de oven.

 Meng 2 eetlepels poedersuiker met een paar druppels water tot een glazuur. Bestrijk de kersen met het glazuur zodat ze mooi glanzen. Smelt de witte chocolade au bain marie. Bestrooi de galettes met een beetje extra poedersuiker en drizzel er wat witte chocolade over. Ze zijn zowel warm als koud lekker. Serveer ze bij de koffie of met wat slagroom of ijs als toetje.

 Tip: Je kunt met dit recept ook 1 grote galette maken ipv 4 kleine.

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

×