Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Chocolade galette met kersen

Serveer deze zoete mini galettes als gebak bij de koffie of met wat slagroom of ijs als toetje

Ingrediënten
  • 200 gr bloem
  • 50 gr donkere basterdsuiker
  • 100 gr koude boter
  • 50 ml koud water
  • 1 eetlepel cacao poeder
  • 1 ei
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 1 grote pot kersen a 700 gr
  • 3 eetlepels poedersuiker
  • 50 gr witte chocolade

Bereiding
Doe de bloem en cacao in een kom. Voeg de basterdsuiker en de boter in stukken en mix door elkaar (je kunt dit ook met je vingertoppen doen). Voeg het water beetje bij beetje toe tot het deeg gaat samenklonteren. Is het nog erg zacht voeg dan een beetje bloem toe en is het erg droog een beetje water. Kneed het dan met je handen tot een bal en wikkel in folie. Leg deze een uurtje in de koelkast.

chocolade_galette_kersen_01.jpg
chocolade_galette_kersen_02.jpg
chocolade_galette_kersen_03.jpg

Verwarm de oven op 200 graden. Laat de kersen uitlekken en schep 1 eetlepel poedersuiker er door. Haal het deeg uit de koelkast en verdeel in 4 balletjes. Rol deze uit met een beetje bloem en leg op een bakplaat met bakpapier. Doe een beetje paneermeel in het midden van de deeg rondjes. Verdeel de kersen erover en houd de randen vrij. Vouw de randen iets over de kersen. Klop het ei los en bestrijk de bovenzijde van het deeg hiermee. Bak de chocolade galettes ca 25 minuten in de oven.

chocolade_galette_kersen_04.jpg
chocolade_galette_kersen_05.jpg
chocolade_galette_kersen_06.jpg

Meng 2 eetlepels poedersuiker met een paar druppels water tot een glazuur. Bestrijk de kersen met het glazuur zodat ze mooi glanzen. Smelt de witte chocolade au bain marie. Bestrooi de galettes met een beetje extra poedersuiker en drizzel er wat witte chocolade over. Ze zijn zowel warm als koud lekker. Serveer ze bij de koffie of met wat slagroom of ijs als toetje.

Tip: Je kunt met dit recept ook 1 grote galette maken ipv 4 kleine.

Beoordeling (25 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes
Pasta pesto salade met kip
Kip in Parmaham met courgette