Ga naar de inhoud
Chocolade galette met kersen

Chocolade galette met kersen

Simpel en superlekker recept voor chocolade galette met kersen. Serveer deze zoete mini galettes als gebak bij de koffie of met wat slagroom of ijs als toetje.

25 M + 25 M oventijd + 30 M wachten

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor stuks

  • 200 gr bloem
  • 50 gr donkere basterdsuiker
  • 100 gr koude boter
  • 50 ml koud water
  • 1 eetlepel cacao poeder
  • 1 ei
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 1 grote pot kersen à 700 gr
  • 3 eetlepels poedersuiker
  • 50 gr witte chocolade

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Doe de bloem en cacao in een kom. Voeg de basterdsuiker en de boter in stukken toe en mix door elkaar (je kunt dit ook met je vingertoppen doen). Voeg het water beetje bij beetje toe tot het deeg gaat samenklonteren. Is het nog erg zacht, voeg dan een beetje bloem toe en is het erg droog een beetje water. Kneed het dan met je handen tot een bal en wikkel in folie. Leg deze een uurtje in de koelkast.


  2. Verwarm de oven op 200 graden. Laat de kersen uitlekken en schep 1 eetlepel poedersuiker erdoor. Haal het deeg uit de koelkast en verdeel in 4 balletjes. Rol deze uit met een beetje bloem en leg op een bakplaat met bakpapier. Doe een beetje paneermeel in het midden van de deeg rondjes. Verdeel de kersen erover en houd de randen vrij. Vouw de randen iets over de kersen. Klop het ei los en bestrijk de bovenzijde van het deeg hiermee. Bak de chocolade galettes ca. 25 minuten in de oven.


  3. Meng 2 eetlepels poedersuiker met een paar druppels water tot een glazuur. Bestrijk de kersen met het glazuur zodat ze mooi glanzen. Smelt de witte chocolade au bain-marie. Bestrooi de galettes met een beetje extra poedersuiker en drizzel er wat witte chocolade over. Ze zijn zowel warm als koud lekker. Serveer ze bij de koffie of met wat slagroom of ijs als toetje.


  4. Tip: je kunt met dit recept ook 1 grote galette maken i.p.v. 4 kleine.