Babka met Nutella

Babka is een luchtig zoet brood dat heerlijk is met een vulling van Nutella.

Bakrecept 30 min + 40 min oventijd + 1 uur 15 min rijzen

ingrediënten

voor 12 plakken

Vulling

Benodigdheden

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Voeg de gist toe aan het water.

  2. Meng de bloem en het zout in een kom. Voeg het water met gist, de vanille aroma, eetlepel boter en het ei toe en meng met de mixer met deeghaken tot een soepel deeg.

  3. Dek de kom af met een iets vochtige theedoek en laat op een warme plek zo’n 45 minuten rijzen. Dit kan bijvoorbeeld bij de verwarming of in de oven op 30° graden.

  4. Bekleed de bakvorm met bakpapier of vet heel goed in.

  5. Rol het gerezen deeg uit tot een rechthoek van ca. 30 x 40 cm. Gebruik een beetje bloem om plakken tegen te gaan. Besmeer met Nutella en houd ca. 2 cm van de rand vrij.

  6. Rol de plak op volgens de lange zijde. Snijd of knip de rol doormidden over de lange zijde. Leg de 2 halve rollen met de snijzijde naar boven zodat je de vulling goed ziet. Leg ze in het midden over elkaar in de vorm van een kruis. Vlecht ze dan aan beide zijdes over elkaar. Druk de uiteinden aan elkaar. Mocht de vlecht iets langer zijn dan de bakvorm dan druk je hem iets in elkaar.

  7. Pak hem voorzichtig op en leg hem in de bakvorm. Dek af met de theedoek en laat weer 30 min. rijzen. Let op dat de bovenzijde niet aan de theedoek gaat plakken naarmate hij rijst.

  8. Verwarm de oven voor op 180° graden en bak de babka vervolgens in 40 min. gaar en goudbruin. Besmeer hem direct na het eruit halen met een beetje gesmolten boter voor een mooie glans.

  9. Bewaar de babka ca. 3 dagen in folie gewikkeld of goed afgedekt op een droge koele plek.

Heeft het gesmaakt?
67 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!