Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Babka met Nutella

Babka is een luchtig zoet brood dat heerlijk is met een vulling van Nutella.

Ingrediënten
  • 300 gr bloem
  • 120 ml lauwwarm water
  • 1 ei
  • 1 eetlepel zachte boter
  • Flinke snuf zout
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 zakje instant gist
  • 1 eetlepel vanille aroma
  • Boter om te bestrijken
Vulling
  • 1 pot Nutella a 200 gr
Benodigdheden
  • Cakevorm
  • Mixer met deeghaken
  • Bakpapier

Bereiding
Voeg de gist toe aan het water. Meng de bloem en het zout in een kom. Voeg het water met gist, de vanille aroma, eetlepel boter en het ei toe en meng met de mixer met deeghaken tot een soepel deeg. Dek de kom af met een iets vochtige theedoek en laat op een warme plek zo’n 45 minuten rijzen.

babka_nutella_01.jpg
babka_nutella_02.jpg
babka_nutella_03.jpg
babka_nutella_04.jpg

Dit kan bijvoorbeeld bij de verwarming of in de oven op 30 graden. Bekleed de bakvorm met bakpapier of vet heel goed in. Rol het gerezen deeg uit tot een rechthoek van ca. 30 x 40 cm. Gebruik een beetje bloem om plakken tegen te gaan. Besmeer met Nutella en houd ca. 2 cm van de rand vrij.

babka_nutella_05.jpg
babka_nutella_06.jpg
babka_nutella_07.jpg
babka_nutella_08.jpg

Rol de plak op volgens de lange zijde. Snijd of knip de rol doormidden over de lange zijde. Leg de 2 halve rollen met de snijzijde naar boven zodat je de vulling goed ziet. Leg ze in het midden over elkaar in de vorm van een kruis. Vlecht ze dan aan beide zijdes over elkaar. Druk de uiteinden aan elkaar. Mocht de vlecht iets langer zijn dan de bakvorm dan druk je hem iets in elkaar. Pak hem voorzichtig op en leg hem in de bakvorm. Dek af met de theedoek en laat weer 30 min rijzen.

babka_nutella_09.jpg
babka_nutella_10.jpg
babka_nutella_11.jpg
babka_nutella_12.jpg

Let op dat de bovenzijde niet aan de theedoek gaat plakken naarmate hij rijst. Verwarm de oven voor op 180 graden en bak de babka vervolgens in 40 min gaar en goudbruin. Besmeer hem direct na het eruit halen met een beetje gesmolten boter voor een mooie glans.

Bewaar de babka ca. 3 dagen in folie gewikkeld of goed afgedekt op een droge koele plek.

Beoordeling (24 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel
  • Gebak en taart
Amandelstaaf
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst