Babka met Nutella

Babka is een luchtig zoet brood dat heerlijk is met een vulling van Nutella.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: plakken
Vulling
Benodigdheden

Bereiding

 Voeg de gist toe aan het water. Meng de bloem en het zout in een kom. Voeg het water met gist, de vanille aroma, eetlepel boter en het ei toe en meng met de mixer met deeghaken tot een soepel deeg. Dek de kom af met een iets vochtige theedoek en laat op een warme plek zo’n 45 minuten rijzen.

 Dit kan bijvoorbeeld bij de verwarming of in de oven op 30 graden. Bekleed de bakvorm met bakpapier of vet heel goed in. Rol het gerezen deeg uit tot een rechthoek van ca. 30 x 40 cm. Gebruik een beetje bloem om plakken tegen te gaan. Besmeer met Nutella en houd ca. 2 cm van de rand vrij.

 Rol de plak op volgens de lange zijde. Snijd of knip de rol doormidden over de lange zijde. Leg de 2 halve rollen met de snijzijde naar boven zodat je de vulling goed ziet. Leg ze in het midden over elkaar in de vorm van een kruis. Vlecht ze dan aan beide zijdes over elkaar. Druk de uiteinden aan elkaar. Mocht de vlecht iets langer zijn dan de bakvorm dan druk je hem iets in elkaar. Pak hem voorzichtig op en leg hem in de bakvorm. Dek af met de theedoek en laat weer 30 min rijzen.

 Let op dat de bovenzijde niet aan de theedoek gaat plakken naarmate hij rijst. Verwarm de oven voor op 180 graden en bak de babka vervolgens in 40 min gaar en goudbruin. Besmeer hem direct na het eruit halen met een beetje gesmolten boter voor een mooie glans.

 Bewaar de babka ca. 3 dagen in folie gewikkeld of goed afgedekt op een droge koele plek.

60 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Lekker & gezond 3 x lekkere zomerse lunch salades + tips

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.