Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Babka met Nutella

Babka is een luchtig zoet brood dat heerlijk is met een vulling van Nutella.

Ingrediënten
  • 300 gr bloem
  • 120 ml lauwwarm water
  • 1 ei
  • 1 eetlepel zachte boter
  • Flinke snuf zout
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 zakje instant gist
  • 1 eetlepel vanille aroma
  • Boter om te bestrijken
Vulling
  • 1 pot Nutella a 200 gr
Benodigdheden
  • Cakevorm
  • Mixer met deeghaken
  • Bakpapier

Bereiding
Voeg de gist toe aan het water. Meng de bloem en het zout in een kom. Voeg het water met gist, de vanille aroma, eetlepel boter en het ei toe en meng met de mixer met deeghaken tot een soepel deeg. Dek de kom af met een iets vochtige theedoek en laat op een warme plek zo’n 45 minuten rijzen.

babka_nutella_01.jpg
babka_nutella_02.jpg
babka_nutella_03.jpg
babka_nutella_04.jpg

Dit kan bijvoorbeeld bij de verwarming of in de oven op 30 graden. Bekleed de bakvorm met bakpapier of vet heel goed in. Rol het gerezen deeg uit tot een rechthoek van ca. 30 x 40 cm. Gebruik een beetje bloem om plakken tegen te gaan. Besmeer met Nutella en houd ca. 2 cm van de rand vrij.

babka_nutella_05.jpg
babka_nutella_06.jpg
babka_nutella_07.jpg
babka_nutella_08.jpg

Rol de plak op volgens de lange zijde. Snijd of knip de rol doormidden over de lange zijde. Leg de 2 halve rollen met de snijzijde naar boven zodat je de vulling goed ziet. Leg ze in het midden over elkaar in de vorm van een kruis. Vlecht ze dan aan beide zijdes over elkaar. Druk de uiteinden aan elkaar. Mocht de vlecht iets langer zijn dan de bakvorm dan druk je hem iets in elkaar. Pak hem voorzichtig op en leg hem in de bakvorm. Dek af met de theedoek en laat weer 30 min rijzen.

babka_nutella_09.jpg
babka_nutella_10.jpg
babka_nutella_11.jpg
babka_nutella_12.jpg

Let op dat de bovenzijde niet aan de theedoek gaat plakken naarmate hij rijst. Verwarm de oven voor op 180 graden en bak de babka vervolgens in 40 min gaar en goudbruin. Besmeer hem direct na het eruit halen met een beetje gesmolten boter voor een mooie glans.

Bewaar de babka ca. 3 dagen in folie gewikkeld of goed afgedekt op een droge koele plek.

Beoordeling (22 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes
Pasta pesto salade met kip
Kip in Parmaham met courgette