Babka met chocolade
Heerlijk recept voor babka met chocolade. Babka is een luchtig zoet brood, deze versie is echt smullen met een vulling van Nutella. Met een aantal basisingrediƫnten en 30 minuutjes werk heb je deze babka gemaakt.
30 M + 40 M oventijd + 1 U 15 M rijzen
Ingrediƫnten
Voor plakken
-
300 gr bloem
-
120 ml lauwwarm water
-
1 ei
-
1 eetlepel zachte boter
-
Flinke snuf zout
-
2 eetlepels suiker
-
1 zakje instant gist ( Ć 7 gr )
-
1 eetlepel vanille aroma
-
Boter om te bestrijken
Vulling
-
1 pot Nutella ( Ć 200 gr )
Benodigdheden
-
Cakevorm
-
Mixer met deeghaken
-
Bakpapier
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Voeg de gist toe aan het water.
-
Meng de bloem en het zout in een kom. Voeg het water met gist, de vanille aroma, eetlepel boter en het ei toe en meng met de mixer met deeghaken tot een soepel deeg.
-
Dek de kom af met een iets vochtige theedoek en laat op een warme plek zoān 45 minuten rijzen. Dit kan bijvoorbeeld bij de verwarming of in de oven op 30Ā° graden.
-
Bekleed de bakvorm met bakpapier of vet heel goed in.
-
Rol het gerezen deeg uit tot een rechthoek van ca. 30 x 40 cm. Gebruik een beetje bloem om plakken tegen te gaan. Besmeer met Nutella en houd ca. 2 cm van de rand vrij.
-
Rol de plak op volgens de lange zijde. Snijd of knip de rol doormidden over de lange zijde. Leg de 2 halve rollen met de snijzijde naar boven zodat je de vulling goed ziet. Leg ze in het midden over elkaar in de vorm van een kruis. Vlecht ze dan aan beide zijdes over elkaar. Druk de uiteinden aan elkaar. Mocht de vlecht iets langer zijn dan de bakvorm dan druk je hem iets in elkaar.
-
Pak hem voorzichtig op en leg hem in de bakvorm. Dek af met de theedoek en laat weer 30 min. rijzen. Let op dat de bovenzijde niet aan de theedoek gaat plakken naarmate hij rijst.
-
Verwarm de oven voor op 180Ā° graden en bak de babka vervolgens in 40 min. gaar en goudbruin. Besmeer hem direct na het eruit halen met een beetje gesmolten boter voor een mooie glans.
-
Bewaar de babka met chocolade ca. 3 dagen in folie gewikkeld of goed afgedekt op een droge koele plek.
Heeft het gesmaakt?
68 stemmen
Ook lekker