Brownies met zoete aardappel

Een lekker smeuïge brownie die gezond is? Jazeker, met dit recept met zoete aardappel maak je een verantwoorde variant van je ultieme guilty pleasure.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks
Benodigdheden

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180° graden.

Schil de zoete aardappels, snijd ze in stukken en kook ze in een pan met water gedurende 15 minuten. Laat ze even afkoelen en pureer ze dan met behulp van een keukenmachine.

Hak de noten grof.

Zeef het speltmeel in een kom en voeg de cacao en het bakpoeder toe.

Roer door elkaar en voeg dan de gepureerde zoete aardappel een ei, ongeveer driekwart van de fijngehakte noten, wat zeezout en en de honing toe. Meng alle ingrediënten goed door elkaar.

Leg een vel bakpapier in de ovenschaal en verdeel het beslag gelijkmatig over de vorm.

Strooi de rest van de noten erover en zet de ovenschaal in de oven gedurende 40 minuten. Check altijd even of de brownies gaar zijn met een satéprikker.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!